1:24

Suositut kala- ja äyriäisravintolat sulkevat ovensa pysyvästi Helsingissä ja Turussa – Bassin tarinan loppu: "Emme pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja"

Koronakevät kuritti erityisesti ravintola-alaa. Maanantaina tiedotettiin, että Turussa ja Helsingissä toimivat Bassi-ravintolat sulkevat ovensa pysyvästi yhtiön taloudellisen tilanteen vuoksi. 

Bassi-ravintolan keittiömestari antoi vinkit kalan oikeaoppiseen paistamiseen viime syksynä.

Muun muassa äyriäisvadeistaan tunnetut Bassi-ravintolat lopettavat toimintansa sekä kotikaupungissaan Turussa että Helsingissä, ravintolan kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa kerrotaan. Turun Aurajokirannassa Bassi ehti palvella  asiakkaita elokuusta 2018 ja Helsingin ydinkeskustassa Espalla kesäkuusta 2019. Bassit ovat olleet koronan myötä suljettuna maaliskuun lopulta lähtien.

– Joudumme valitettavasti lopettamaan ravintola Bassien toiminnan yrityksellemme tänä keväänä kasautuneiden taloudellisten vaikeuksien vuoksi, kertoo Bassi-ravintoloiden toimintaa pyörittäneen turkulaisen Manu Events -yrityksen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Kiili kertoo Iltalehdelle, että kevään rajoitukset ravintolatoimintaan olivat yrityksen ravintoloille ”viimeinen niitti”. Yritys pisti viime vuonna kovat panokset Helsingin ravintolaansa, jonka liiketilan vuokrat ovat Kiilin mukaan "superkalliit". Bassi kuitenkin pärjäsi Helsingissä niin hyvin, että laskut saatiin maksettua, kunnes koronakevät koitti ja ovet jouduttiin sulkemaan. 

– Ravintoloissamme ei ole merkittävää määrää terassipaikkoja, joten emme uskaltaneet avata ravintoloita vielä kesäkuussakaan, Kiili sanoo Iltalehdelle.

Bassin sivuilla kerrotaan, että kaikki tulevat ravintolavaraukset on peruttu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Emme yhtiön taloudellisen tilanteen takia pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja. Olemme erittäin pahoillamme asiasta. Olisimme tietenkin toivoneet hienolle konseptillemme parempaa menestystä mutta yrittämiseen aina kuuluu riskit ja tällä kertaa isot investoinnit, kalliit liikepaikat yhdistettynä kevään ja kesän myynninmenetyksiin sekä toimialan yleiseen epävarmuuteen tulevaisuudessa koituivat kohtaloksemme, Bassista kerrotaan.

Myös lounasravintolat kiinni: "Turhauttavaa katsoa vierestä, kun vuosien työ valuu kuin hiekka sormien välistä"

Bassien lisäksi myös saman yhtiön Mauno-lounasravintolat laittoivat maanantaina 6.7. ovensa kiinni, ainakin toistaiseksi. Mauno-ravintolat sijaitsivat Turussa BioCityssa, ElectroCityssa ja TriviumCityssa. 

Kiilin mukaan kevät on ollut Maunoillekin todella hankalaa taloudellisesti ja asiakkaat ovat maaliskuun jälkeen kadonneet myös Kupittaalta.

– Varmasti ravintolatoiminta syksyllä jatkuu Maunojen tiloissa jollakin tavalla ja teemme kaikkemme, että me saisimme jatkaa toimintaamme vielä kesän jälkeen, koska uskon edelleen alueen kehitykseen vahvasti ja entistä paremmille ravintolapalvelulle on kysyntää jatkossakin. On todella turhauttavaa katsoa vierestä, kun vuosien työ valuu maahan kuin hiekka sormien välistä mutta ei voi mitään. Nyt pitää vaan kääriä hihat ylös ja aloittaa kaikki alusta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja