Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
1:24Osaatko paistaa kalan oikein? Keittiöpäällikkö näyttää oikean tavan
Julkaistu 07.07.2020 08:17

Suositut kala- ja äyriäisravintolat sulkevat ovensa pysyvästi Helsingissä ja Turussa – Bassin tarinan loppu: "Emme pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja"

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Koronakevät kuritti erityisesti ravintola-alaa. Maanantaina tiedotettiin, että Turussa ja Helsingissä toimivat Bassi-ravintolat sulkevat ovensa pysyvästi yhtiön taloudellisen tilanteen vuoksi. 

Bassi-ravintolan keittiömestari antoi vinkit kalan oikeaoppiseen paistamiseen viime syksynä.

Muun muassa äyriäisvadeistaan tunnetut Bassi-ravintolat lopettavat toimintansa sekä kotikaupungissaan Turussa että Helsingissä, ravintolan kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa kerrotaan. Turun Aurajokirannassa Bassi ehti palvella  asiakkaita elokuusta 2018 ja Helsingin ydinkeskustassa Espalla kesäkuusta 2019. Bassit ovat olleet koronan myötä suljettuna maaliskuun lopulta lähtien.

– Joudumme valitettavasti lopettamaan ravintola Bassien toiminnan yrityksellemme tänä keväänä kasautuneiden taloudellisten vaikeuksien vuoksi, kertoo Bassi-ravintoloiden toimintaa pyörittäneen turkulaisen Manu Events -yrityksen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Bassi ulkoa 2Helsingin Bassi-ravintola sijaitsi ydinkeskustassa Eteläesplanadilla.Levälampi Photography

Kiili kertoo Iltalehdelle, että kevään rajoitukset ravintolatoimintaan olivat yrityksen ravintoloille ”viimeinen niitti”. Yritys pisti viime vuonna kovat panokset Helsingin ravintolaansa, jonka liiketilan vuokrat ovat Kiilin mukaan "superkalliit". Bassi kuitenkin pärjäsi Helsingissä niin hyvin, että laskut saatiin maksettua, kunnes koronakevät koitti ja ovet jouduttiin sulkemaan. 

– Ravintoloissamme ei ole merkittävää määrää terassipaikkoja, joten emme uskaltaneet avata ravintoloita vielä kesäkuussakaan, Kiili sanoo Iltalehdelle.

Bassin sivuilla kerrotaan, että kaikki tulevat ravintolavaraukset on peruttu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Emme yhtiön taloudellisen tilanteen takia pysty hyvittämään edes ravintoloihin ostettuja lahjakortteja. Olemme erittäin pahoillamme asiasta. Olisimme tietenkin toivoneet hienolle konseptillemme parempaa menestystä mutta yrittämiseen aina kuuluu riskit ja tällä kertaa isot investoinnit, kalliit liikepaikat yhdistettynä kevään ja kesän myynninmenetyksiin sekä toimialan yleiseen epävarmuuteen tulevaisuudessa koituivat kohtaloksemme, Bassista kerrotaan.

Myös lounasravintolat kiinni: "Turhauttavaa katsoa vierestä, kun vuosien työ valuu kuin hiekka sormien välistä"

Bassien lisäksi myös saman yhtiön Mauno-lounasravintolat laittoivat maanantaina 6.7. ovensa kiinni, ainakin toistaiseksi. Mauno-ravintolat sijaitsivat Turussa BioCityssa, ElectroCityssa ja TriviumCityssa. 

Kiilin mukaan kevät on ollut Maunoillekin todella hankalaa taloudellisesti ja asiakkaat ovat maaliskuun jälkeen kadonneet myös Kupittaalta.

– Varmasti ravintolatoiminta syksyllä jatkuu Maunojen tiloissa jollakin tavalla ja teemme kaikkemme, että me saisimme jatkaa toimintaamme vielä kesän jälkeen, koska uskon edelleen alueen kehitykseen vahvasti ja entistä paremmille ravintolapalvelulle on kysyntää jatkossakin. On todella turhauttavaa katsoa vierestä, kun vuosien työ valuu maahan kuin hiekka sormien välistä mutta ei voi mitään. Nyt pitää vaan kääriä hihat ylös ja aloittaa kaikki alusta. 

Lue myös: Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa

Lisää aiheesta:

Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintolaAkseli Herlevi "pisti koronaperkeleelle hanttiin" ja tavoitteli 30 000 burgerin myyntiennätystä – näin siinä käviRavintolat sulkeutuvat, mutta Akseli Herlevi meinaa silti tehdä 30 000 burgerin myyntiennätyksen: "Aiomme pistää koronaperkeleelle hanttiin"Suomalaisravintolat ovat pulassa, mutta sinäkin voit auttaa – lue tämä, jos haluat käydä ravintoloissa jatkossakin: "Alkuviikko on katastrofi" Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"Keittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaista
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?