Suositun kuohuviinin pelättiin loppuvan – uusi käänne tilanteeseen

Riittääkö kuplivaa juomaa vielä Alkossa?
Colourbox

Vastoin aiempia odotuksia maailman suosituin kuohuviini ei välttämättä lopukaan tänä kesänä kesken, vaikka sen saatavuudessa saattaakin olla pieniä ongelmia.

Viinintuottaja Bisolin vientijohtaja Roberto Cremonese kertoi vastikään The Drinks Business -lehdelle, että maailman suosituimmasta kuohuviinistä, proseccosta, saattaa tulla vielä pula vuoden 2014 heikon rypälesadon vuoksi. Proseccoa tuottavan viinintuottaja Zoninin toimitusjohtaja Domenico Zonin kuitenkin vakuuttelee, että suuresta pulasta ei tulla kärsimään.

TIESITKÖ? Prosecco on kuivaa tai erittäin kuivaa kuohuviiniä, joka tehdään pääosin Glera-rypäleistä. Prosecco valmistetaan nopealla tankkikäymismenetelmällä useimmiten niin, että rypälemehu käytetään ensin valkoviiniksi, jonka jälkeen suoritetaan kuplat muodostava toinen käyminen tankissa. Tämän valmistusprosessin ansiosta prosecco saavuttaa heleän ja tuoreen hedelmäisen aromimaailmansa.

"Joillain viinitiloilla saattaa olla vähemmän proseccoa"

Italian tunnetuinta ja eniten myytyä kuohuviiniä, Zonin Proseccoa tuottavan Zoninin toimitusjohtaja Domenico Zonin vakuuttaa Huffington Post -lehdelle, että proseccoa on saatavilla myös jatkossa. Vaikka runsaat sateet pilasivat viime vuonna jonkin verran rypälesatoa, ei Zonin usko, että vaikutukset näkyvät proseccon hinnan huomattavana nousuna tai ainakaan huomattavana prosecco-pulana jatkossakaan.

– En usko, että tästä syntyy sen kummemmin ongelmia, Zonin totesi Huffington Postille.

– Joillain viinitiloilla saattaa olla vähemmän proseccoa, kuin he tarvitsisivat, joten jotkut sanovat, että siitä tulee pula. Minä luulen, että pula tulee olemaan pieni, eikä siitä synny suurta ongelmaa. Pula koskee vain lyhyttä aikaa – todella lyhyttä aikaa, Zonin jatkoi.

Zonin ei myöskään usko, että lyhyt prosecco-pula nostaisi suosikkijuoman hintaa merkittävästi.

– En usko, että hinnat tulevat nousemaan – eivät ainakaan merkittävästi, Zonin toteaa.

Jos ongelmia proseccon riittävyydessä kuitenkin ilmenee edes hetkellisesti, tämä tullaan huomaamaan tulevana kesänä. Mahdollisen prosecco-pulan ajankohdasta sekä Cremonese että Zonin ovat yhtä mieltä.

Erityisen tyytyväinen Zonin on tämän vuoden rypälesatoon, joka vaikuttaa lupaavalta. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että ennen syyskuuta on äärimmäisen vaikea tehdä päätelmiä rypälesadon onnistumisesta.

– Rypäleitä on nyt paljon. Kevät oli hyvä. Saa nähdä, millainen sää on kesällä, mutta tällä hetkellä rypäleitä on lupaavasti, Zonin toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja