Suosittu sporttibaari paljastaa: Suomalaisilla yksi selkeä hittiolut jääkiekon MM-kisakatsomossa – täysin eri valinta kuin jalkapallofaneilla

Olut hanaolut tuoppi
Hanaolut maistuu suomalaisille jääkiekkofaneille. Shutterstock

Helsingin keskustassa toimivassa sporttibaari Sports Academyssa varaudutaan isoihin bileisiin, jos Suomi sattuu etenemään välieristä finaaliin. Kävi miten kävi, ainakin juomien myynnissä näkyy selkeä piikki viikonlopun aikana. 

Suomalaisten rakkaus jääkiekkoon on ilmiselvää, kun kurkistaa sisään legendaarisen helsinkiläisen Sports Academy -sporttibaarin ovista jääkiekon MM-kisojen aikaan. Aina kun Suomi pelaa, tupa on taatusti täynnä – ja mitä lähemmäs finaalia edetään, sitä ahtaampaa on. 

Jääkiekkofanit juovat Karjalaa hanasta

Sports Academyn ravintolapäällikkö Marko Huikuri kertoo, että sekä juomien että ruokien myynnissä on nähtävissä selkeä piikki kisojen aikana.

– Wingseja menee todella paljon, ja tietysti  burgereita. Ne ovat ne pääeväät, mitä kisajengi syö, Huikuri kertoo. 

Juomapuolella ykkösjuoma on ehdottomasti olut. Sitä juovat eritoten miehet. 

– Myydyin tuote on hanassa myytävä Karjala. Sitä menee aina takuuvarmasti, kun Suomi on pelaamassa. Jos käy jalkapallojengiä, niin myydään enemmän Heinekenia ja erikoisoluita, Huikuri vertaa.

– Suomalainen kisakansa on olut- ja lonkeroporukkaa. Naisille menee sitten hieman enemmän siidereitä ja drinkkejä, hän jatkaa.

"Onhan tämä melkoista säätöä"

Kun pelit finaalia kohden kiihtyvät, kiihtyy myös alkoholinkulutus. Sitä selittää osin myös se, että välierät ja mitalipelit pelataan viikonloppuna. Arkena alkoholinkulutus on luonnollisesti heikompaa. 

Jääkiekon MM-kisat ovat sporttibaarille joka vuosi yhtä suuri mysteeri. Etukäteen kun ei voi ennustaa Suomen menestystä ja sitä myöden juomien ja ruokien menekkiä. 

– Onhan tämä aina melkoista säätöä. Saa olla puhelimessa ja muokata työvuoroja sen mukaan, miten pelit etenevät ja Suomi menestyy. Nyt piti järjestää lisää henkilökuntaa välierämatsia varten. 

Jos Suomi etenee lauantaina finaaliin, Sports Academyssa on sunnuntaina isot bileet. Huikurin mukaan suomalaiset osaavat useimmiten käyttätyä ihan hyvin, vaikka jääkiekko kuumentaakin tunteita suuntaan ja toiseen. Sports Academyyn ei voi tehdä pöytävarauksia matsien ajaksi, joten jos haluaa katsella ottelun sporttibaarissa, kannattaa paikalle hivuttautua hyvissä ajoin.

– Noin tuntia, puoltatoista ennen matsin alkua, Huikuri suosittelee. 

Suomen välieriin etenemisen vuoksi sporttibaari joutui perumaan formula-aika-ajojen näytön lauantailta. Suomi kohtaa Venäjän MM-välierissä lauantaina klo 16.15.

Katso videolta, miten Karjala-olut valmistuu.Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!