Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suosittu raaka-aine syynissä – tiedätkö, kuinka paljon sipulissa on kaloreita?

Sipulia on tarjolla lukuisia eri laatuja.
Sipulia on tarjolla lukuisia eri laatuja.Shutterstock
Julkaistu 19.11.2015 14:12

MTV LIFESTYLE

Sipuli on monessa kodissa yksi ehdoton perusraaka-aine, jota käytetään liki kaikissa arkiruoissa. Tiesitkö kuitenkaan, kuinka paljon sipulissa on esimerkiksi kilokaloreita?

Nutrition and You -sivusto kokosi yhteen mielenkiintoisia faktoja jokaisen kodin perusraaka-aineesta, sipulista. Kartuta sipulitietouttasi ja lue yllättävät sipulifaktat!

Vain vähän kilokaloreita

Sipulit ovat erittäin vähärasvaista herkkua, eivätkä ne sisällä hurjia määriä kilokaloreita. Sadassa grammassa sipulia on vain 40 kilokaloria. Sipuli sisältää sitä vastoin paljon terveellistä ravintokuitua.

Voi suojata sairauksilta

Leikattaessa sipulista vapautuu kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa terveyteen erityisen positiivisesti. On saatu viitteitä siitä, että nämä yhdisteet voivat suojata jopa syövältä.

Suojaa flunssalta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sipulien – etenkin valkosipulin – sisältämä allisiini voi suojata esimerkiksi flunssalta. Tämä vaikutus johtuu allisiinin vaikutuksesta bakteereihin ja viruksiin.

Tekee hyvää verenkierrolle

Sipulin sisältämä allisiini tekee erityisen hyvää myös korkeasti verenpaineesta kärsiville, sillä se voi auttaa laskemaan verenpainetta. Tämä vaikutus voi auttaa suojautumaan myös verenkiertoon liittyviltä sairauksilta.

Sisältävät antioksidantteja

Sipuli on myös loistava antioksidanttien lähde. Tämä vaikutus voi näkyä etenkin siinä, että sipulin syöminen voi suojata erilaisilta tulehduksilta. Lisäksi sipuli sisältää C-vitamiinia sekä erilaisia kivennäisaineita.

Lähde: Nutrition and You

Lisää aiheesta:

Tiesitkö tätä sipulista? Oikea säilytyspaikka ja faktat superkasviksesta25 ruoka-ainetta, joita maailman terveimmät ihmiset syövät päivittäin – kuuluvatko nämä hyvää tekevät herkut jo ruokavalioosi? 11 vähäkalorista, mutta erittäin ravintopitoista kasvista – näitä voit syödä huoletta niin paljon kuin jaksat!Tiesitkö? Näitä terveellisiä ruoka ei pitäisi syödä liikaa – voi olla negatiivisia vaikutuksia niin vatsalle kuin ihollekin11 ruokaa, joita ravitsemusterapeutit syövät lähes päivittäin – ja joita sinunkin pitäisiKahdeksan outoa ruokamyyttiä, joissa onkin oikeasti perää
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • Eilen06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 7.12.16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?