Mainos

Suosittu raaka-aine syynissä – tiedätkö, kuinka paljon sipulissa on kaloreita?

Sipuli on monessa kodissa yksi ehdoton perusraaka-aine, jota käytetään liki kaikissa arkiruoissa. Tiesitkö kuitenkaan, kuinka paljon sipulissa on esimerkiksi kilokaloreita?

Nutrition and You -sivusto kokosi yhteen mielenkiintoisia faktoja jokaisen kodin perusraaka-aineesta, sipulista. Kartuta sipulitietouttasi ja lue yllättävät sipulifaktat!

Vain vähän kilokaloreita

Sipulit ovat erittäin vähärasvaista herkkua, eivätkä ne sisällä hurjia määriä kilokaloreita. Sadassa grammassa sipulia on vain 40 kilokaloria. Sipuli sisältää sitä vastoin paljon terveellistä ravintokuitua.

Voi suojata sairauksilta

Leikattaessa sipulista vapautuu kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa terveyteen erityisen positiivisesti. On saatu viitteitä siitä, että nämä yhdisteet voivat suojata jopa syövältä.

Suojaa flunssalta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sipulien – etenkin valkosipulin – sisältämä allisiini voi suojata esimerkiksi flunssalta. Tämä vaikutus johtuu allisiinin vaikutuksesta bakteereihin ja viruksiin.

Tekee hyvää verenkierrolle

Sipulin sisältämä allisiini tekee erityisen hyvää myös korkeasti verenpaineesta kärsiville, sillä se voi auttaa laskemaan verenpainetta. Tämä vaikutus voi auttaa suojautumaan myös verenkiertoon liittyviltä sairauksilta.

Sisältävät antioksidantteja

Sipuli on myös loistava antioksidanttien lähde. Tämä vaikutus voi näkyä etenkin siinä, että sipulin syöminen voi suojata erilaisilta tulehduksilta. Lisäksi sipuli sisältää C-vitamiinia sekä erilaisia kivennäisaineita.


 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja