Suosikkieineksessä voi piillä yllätys: "Vastaa energiamäärässään keskimäärin yhtä pizzaa"

19824668
Lehtikuva

Moni turvautuu ainakin silloin tällöin kiireessä ruokakaupan valmisruokahyllyn antimiin. Ravitsemusterapeutti ei tuomitse tätä tapaa, mutta kehottaa kiinnittämään huomiota siihen, kuinka paljon kilokaloreita tuotteet sisältävät.

Makuja.fi haastatteli laillistettua ravitsemusterapeuttia, Hanna Partasta, joka kertoi kuinka einesklassikko, maksalaatikko, voi yllättää energiapitoisuudellaan.

– Yksi 400 gramman maksalaatikko vastaa energiamäärässään keskimäärin yhtä pizzaa. Se on noin 800 kilokaloria. Se maksalaatikko on sieltä niin sanotusta "vaarallisimmasta" päästä, Partanen kertoo.

Tästä syystä Partanen ei suosittele valmisruokahyllystä löytyvien, energiapitoisten maksalaatikoiden syömistä kovin usein.

– Ihmiset eivät sitä kovin usein syö, ja toivottavasti eivät ala syömäänkään. Se on nimittäin aika energiapitoinen, Partanen toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja