Suosikkieineksessä voi piillä yllätys: "Vastaa energiamäärässään keskimäärin yhtä pizzaa"

19824668
Lehtikuva

Moni turvautuu ainakin silloin tällöin kiireessä ruokakaupan valmisruokahyllyn antimiin. Ravitsemusterapeutti ei tuomitse tätä tapaa, mutta kehottaa kiinnittämään huomiota siihen, kuinka paljon kilokaloreita tuotteet sisältävät.

Makuja.fi haastatteli laillistettua ravitsemusterapeuttia, Hanna Partasta, joka kertoi kuinka einesklassikko, maksalaatikko, voi yllättää energiapitoisuudellaan.

– Yksi 400 gramman maksalaatikko vastaa energiamäärässään keskimäärin yhtä pizzaa. Se on noin 800 kilokaloria. Se maksalaatikko on sieltä niin sanotusta "vaarallisimmasta" päästä, Partanen kertoo.

Tästä syystä Partanen ei suosittele valmisruokahyllystä löytyvien, energiapitoisten maksalaatikoiden syömistä kovin usein.

– Ihmiset eivät sitä kovin usein syö, ja toivottavasti eivät ala syömäänkään. Se on nimittäin aika energiapitoinen, Partanen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.