Mainos

Suomi jää paljosta paitsi: Banaani ei ole maailmalla sitä, mitä luulet

Tiesitkö, että Suomessa myytävät banaanit eivät ole makunsa puolesta mitään verrattuna Havaijilla kasvavaan jäätelönmakuiseen banaanilajikkeeseen?

Maailmalla on yli tuhat erilaista banaanilajiketta, mutta Havaijilta löytyvä lajike saattaa ihmetyttää, sillä sen maku muistuttaa jäätelöä. Harva suomalainen tietää tästä lajikkeesta, sillä sitä ei ole saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa.

Jäätelönmakuinen banaani ei ole edes makein lajike

Jos kuva ei näy, käy katsomassa se täältä.

Jäätelöbanaani on erittäin makea ja sen maku hieman vaniljamainen. Kypsimmillään jäätelöbanaanin rakenne on jopa kermainen. Banaani käytännössä sulaa suuhun.

Jäätelöbanaanit on tunnettu jo kauan Havaijilla. Hawaii Tropical Fruit Growersin johtajan Ken Loven mukaan Havaijilla kasvaa yli 100 banaanilajiketta, joiden kaikkien maku on erilainen.

Banaanit ovat mutaatioiden kautta muuttuneet aikojen saatossa itsekseen ja tiettyjen lajikkeiden maut ovat alkaneet muistuttaa muiden hedelmien ja marjojen makua. Love kertoo, että jäätelöbanaanit eivät ole vielä edes kaikkein makein lajike.

Jos kuva ei näy, käy katsomassa se täältä.

Suomesta jäätelöbanaania ei vielä saa

Ei kannata kuitenkaan innostua liikaa, sillä jäätelön makuisia banaaneja ei Suomesta vielä saa. Maa- ja metsätalousministeriö kertoo nettisivuillaan, että suuret kansainväliset yritykset kuten Chiquita ja Dole hoitavat banaanien jakelun.

Jäätelöbanaanin saaminen perinteisen banaanin rinnalle kauppoihin onkin pienen kysynnän vuoksi hankalaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja