Yhä useammasta suomalaisesta ruokakaupasta löytyy nyt oma sushipiste, josta voi ostaa japanilaisia herkkupaloja tuoreena kaupan omien kokkien valmistamina.
Vielä muutama vuosi sitten Suomessa puhuttiin niin sanotusta sushirajasta – siis rajasta, joka kertoi sushin suosion ja sushiravintoloiden levinneisyyden maassamme. Nyt rajalle voi kaupan alan asiantuntijoiden mukaan sanoa hyvästit.
"Sushista on kovaa vauhtia tulossa seuraava tex-mex"
S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa kertoi tammikuun lopussa järjestetyssä ruokatrenditilaisuudessa, että sushirajaa ei oikeastaan enää ole Suomessa olemassa, vaan sushia voi jo kutsua koko kansan hitiksi.
– Sushista on kovaa vauhtia tulossa seuraava tex-mex, niin vauhdilla sen suosio kasvaa, Oksa sanoo.
Enää sushia ei tarvitse metsästää edes ravintoloista, vaan sitä on saatavilla ihan tavallisista ruokakaupoista.
K-Citymarketin ketjujohtaja Ari Sääksmäen mukaan K-ryhmä oli aikoinaan edelläkävijä tuodessaan sushipisteet ruokakauppojen sisälle. Maailmanmainetta on niittänyt muun muassa maailman parhaaksi palkitun Järvenpään K-Citymarketin sushikeittiö, joka on tällä hetkellä Suomen suurin sushintuottaja.

