Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ostatko sinäkin? K-Citymarketin ketjujohtaja nimeää yhden valtavan buumin tällä hetkellä ruokakaupoissa: "Nostaneet hurjasti suosiotaan"

Kotimaisen kalan lisäksi ruokakaupoista ostetaan nyt myös monipuolisesti äyriäisiä.
Kotimaisen kalan lisäksi ruokakaupoista ostetaan nyt myös monipuolisesti äyriäisiä.Shutterstock
Julkaistu 11.02.2020 12:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalan myynti on viime vuosina kasvanut suomalaisissa ruokakaupoissa ja nyt mereneläväbuumi on laajentunut myös äyriäisiin, K-ryhmästä kerrotaan.

Helmikuun alussa uutisoitiin kalabuumin huikeasta kasvusta S-ryhmän kaupoissa. Kun S-ryhmä vuoden 2019 alussa lanseerasi kalakampanjansa, tapahtui jotain täysin ennennäkemätöntä: kalan myynti kasvoi S-ryhmän kaupoissa yli 20 prosenttia yhdessä päivässä – ja pysyi sillä tasolla. 

– Koko tuoteryhmän kehitys on täysin poikkeuksellinen ja muutos tapahtui käytännössä yhdessä yössä. Sellaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut, S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa kertoi.

Lue lisää: S-ryhmässä oli viime vuonna yksi selkeä läpimurtoruoka – myynti kasvoi käsittämättömällä tavalla yhdessä yössä: "Sellaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut"

Sama trendi on ollut nähtävissä myös K-ryhmän kaupoissa. K-Citymarketin ketjujohtaja Ari Sääksmäki kertoo, että erityisesti äyriäisten myynti on ollut viime aikoina kovassa kasvussa.

– On havaittavissa huikea muutos aikaisempaan. Palvelutiskeiltä ostetut äyriäiset ovat valtava buumi tällä hetkellä ja myynti kasvaa. Suomalaiset haluavat tuttujen kalojen rinnalle koko ajan uusia, erityyppisiä kaloja ja äyriäisiä, Sääksmäki kertoo. 

Osterit, kampasimpukat ja kokonainen kala tekevät nyt kauppansa

Sääksmäki nostaa esimerkiksi osterit. Jotkut kaupat ovat päättäneet satsata erityisesti laadukkaisiin ostereihin niiden parhaimpana sesonkina, ja sitä myötä osterit ovat Sääksmäen mukaan nousseet yllättävä suosituiksi tuotteiksi. Lisäksi esimerkiksi mustekalan ja kampasimpukoiden suosio on lähtenyt nousuun.

Suomalaiset ovat myös löytäneet uudelleen kokonaisen kalan. Entistä useampi valitsee nyt kalatiskillä kokonaisen kalan valmiin fileen sijaan.

– Myös kotimaiset järvikalat ovat nostaneet hurjasti suosiotaan. Esimerkiksi haukea eivät kuluttajat oikein osanneet ostaa vielä muutama vuosi sitten vähittäiskaupoista, mutta tänä päivänä se on ihan myyntiartikkeli. Halutaan ostaa kotimaista kalaa ja on huomattu, että se kotimainen kala on muutakin kuin lohta.

Erityisesti nuoret aikuiset ovat Sääksmäen mukaan löytäneet palvelutiskit ja uskaltavat rohkeasti kysyä neuvoa raaka-aineiden käsittelyyn ja ruoanlaittoon liittyen.

Kotikokit ottavat mallia huippukokeilta

K-ryhmän tutkimuksista selviää, että suomalaiset haluavat kehittyä yhä enemmän kotikokkeina ja inspiraationa toimivat muun muassa huippukokit. K-ryhmä onkin päättänyt ryhtyä yhteistyöhön ruokakulttuurin edistämiseen keskittyvän ELO-säätiön kanssa ja on mukana tukemassa Suomen Bocuse d'Or -osallistujia kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. Tavoitteena on nousta palkintopallille tammikuussa 2021 Lyonissa järjestettävissä loppukilpailuissa. 
 
– Bocuse d’Orin ja huippukokkien maailma on tänä päivänä myös yhä enemmän laadukkaan ruokakaupan todellisuutta. Ravintolatason raaka-aineet halutaan kaupasta, minkä lisäksi sieltä halutaan ostaa valmista ravintolatasoista ruokaa. Tästä on esimerkkinä sushin hurja suosio kaupoissamme. Uskomme, että tämän tyyppisiä ilmiöitä tulee vielä lisää, Sääksmäki kertoo. 

Lue myös: Kohuperunan sokkomakutestissä yllättävä lopputulos: Erottaako ylistetyn suomalaisen superpotun oikeasti kaupan halpisperunasta?

***

3:03Kohuperunan sokkomakutestissä yllättävä lopputulos: Erottaako ylistetyn suomalaisen superpotun oikeasti kaupan halpisperunasta?

Lisää aiheesta:

Uutuusruoka aiheutti yllätysjonot ja feta vietiin käsistä – ruokakaupat kertovat ilmiöistä, joihin sinäkin ehkä "haksahdit"Näistä tuotteista suomalaiset innostuivat tänä vuonna – K-ryhmän myyntidata paljastaa, mikä juomakategoria lähes tuplasi myyntinsäOstatko itse? K-kaupoissa huomattiin selkeä ruokailmiö: "Yksi isoimmista muutoksista viime vuosina"Yksi tuoteryhmä saavutti Suomen ruokakaupoissa täysin poikkeuksellisen suosion: "Kovassa nosteessa, nyt on imu päällä!"Buumi kasvatti myyntiä yli miljoonalla kilolla – S-ryhmän hittituote jatkaa voittokulkuaan: "Täysin ennennäkemätöntä"S-ryhmässä oli viime vuonna yksi selkeä läpimurtoruoka – myynti kasvoi käsittämättömällä tavalla yhdessä yössä: "Sellaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • pe08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?