Tiesitkö, mikä tuttu einestuote tarttuu useimmiten suomalaisten matkaan ruokakaupassa?
Makuja.fi otti selvää, mitä ruokalajeja suomalaiset harvemmin valmistavat itse. Selvisi, että harvinaisen usein suomalaisten matkaan eineshyllystä lähtee valmisruokien klassikko, maksalaatikko.
Maksalaatikko tuli kauppoihin vuonna 1957
Saarioisilla einestuotanto käynnistyi vuonna 1957, ja yksi ensimmäisistä tuotteista oli maksalaatikko. Einekset tulivat sopivasti perheenemäntien avuksi aikana, jolloin naiset siirtyivät työelämään ja ruoka piti saada tarjolle nopeasti ja helposti työpäivän jälkeen. Vuonna 1974 maksalaatikkoa myytiin ensimmäisen kerran yli kolme miljoonaa vuokaa. Vuosimyynti oli kaksinkertaistunut neljässä vuodessa.
Lähde: Saarioinen
– Monia valmisruokatuotteita on jo totuttu ostamaan sen verran kauan aikaa valmiina, että niitä ei enää viitsitä eikä osata valmistaa itse, Atrian valmisruokien tuoteryhmäpäällikkö Johanna Hyytinen kertoo.
– Esimerkkinä maksalaatikko, riisipiirakat, pinaattiohukaiset ja punajuuri- ja perunasalaatit, Hyytinen toteaa.
Pelkästään maksalaatikkoa valmistetaan Suomessa vuosittain hurjat yhdeksän miljoonaa rasiaa.

