Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomen parhaalla pizzalla Pizzariumissa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 25.05.2014 21:44

Normaalisti en bloggaa pienistä, arkisista ravintoloista. Kirjoitettavaa löytyy muutenkin liikaa ja aikaa vähemmän. Vielä vähemmän kuvittelisin kiinnittäväni erityisempää huomiota kauppakeskuksessa olevaan, pizzaslaisseja myyvään tiskiin. Kun sellainen rafla tarjoilikin parasta Suomessa syömääni pizzaa, on asiasta mainitseminen suorastaan velvollisuus. 

Menimme Turkuun maistelemaan Suomen kokkimaajoukkueen kisakuntoa. Siitä enemmän seuraavassa bloggauksessa. Lauantaipäivän lounaalle mietimme useitakin vaihtoehtoja. Facebookista saamieni suositusten ja aiemmin kuulemieni kehujen kautta päädyimme Hansakorttelin kauppakeskuksen 3. kerrokseen ja Pizzariumiin. Rafla on osa kerroksen ravintolamaailmaa, jossa tarjoilevat kilvan mättöketjut ja parit yksityiset yrittäjät. Tunnelma on 100% kauppakeskusta eikä Pizzariumin olemus säväytä. Kun astuin pizzatiskin ääreen, aloin ymmärtää vouhotuksen. Slaissit näyttivät järjettömän hyviltä.

Olen pizzan suhteen snobi. Tai puristi. Tai muuten vaan ärsyttävä besserwisseri. Suomesta ei saa Italialta maistuvaa pizzaa. Kaikki on mättöä ja kun panostetaan, maistuu sekin Suomelta, vaikka muuten hyvää olisikin. Pizzarium on poikkeus. Se on pala Italiaa.

Mesta tarjoilee kokonaisia pizzoja sekä palasia. Halusimme maistella mahdollisimman paljon, joten otimme kuuden slaissin piknikpaketin (24,90 sis. kaksi juomaa). Yhden palan korvasimme arancinolla. Ensimmäistä kertaa näen sellaista myytävän Suomessa. Suuri suosikkini kotikeittiössänikin (resepti).

Paras pohja, laadukkaat raaka-aineet. En mene yksityiskohtiin, mutta pizzaa leimasivat aidot, erotettavat ja toisiaan täydentävät raaka-aineet, ylivoimaisesti maan paras taikina sekä kaukokaipuufiilis, jonka aito maku synnytti jokaisella suupalalla. 48 h kohonneen taikinan ilmavuuden ja sitkon tuntee. Kun sulki silmät kolkolta kauppakeskukselta ja antoi hampaiden upota läpi sulavan täytteen, murtaa rapean sitkopohjan, vetää venyvä mozzarella katki, oli hetken roomalaisen pizzerian terassilla, kivirakennuksista ja pizzauunista kumpuavan lämmön keskellä. *snap* ja herätys. Pizzariumin kokit vaikuttivat italialaisilta ja pizzan puolesta olisikin ollut suurempi yllätys, mikäli keittiöstä olisi pelmahtanut esiin suomijannuja. Tuoremakkaralla ja savustetulla mozzarellalla täytetty arancino oli juuri niin tuhdin maukasta kuin olin toivonutkin.

Pidän yhdestä maistamastani virvoitusjuomasta. Se on San Pellegrinon Chino. Muista limppareista olen viime vuosina vieraantunut tyystin. Se ei ole liian makea ja maultaan hyvin persoonallinen. Ja tottakai tuota herkkua oli tarjolla myös Pizzariumissa. Kun kaikki tarjoiltiin ystävällisen ja häkeltynyttä asiakasta neuvovan palvelun myötä, tiedän ikävöiväni Turkuun vielä monen monituista kertaa. Joten sinä bisnesenkeli/rahoittaja siellä. Laita nämä kehut korvan taakse, käy paikan päällä, vaikutu ja yritä houkutella Pizzariumin ihmiset levittämään toimintaansa Turkusen ulkopuolelle. Ei ole reilua pitää tuollaista aarretta pelkästään varsinaissuomalaisten nautittavissa.

Pizzarium Hansakortteli, Kultatalo 3. krs. Aurakatu 12 a, Turku

www-sivu

Eat.fi-palvelussa

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Rooman ravintoloita 2018Ravintola-arvostelu: Pizzarium Bonci, RoomaTamperrada 2018 - nappaa pintxo-vinkit!Ravintola-arvostelu: Pizzeria Luca, TampereRavintola-arvostelu: Pizzariumin pyöreät pizzatRavintola-arvostelu: BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki
pizzaravintolaravintola-arvosteluTurku

Tuoreimmat aiheesta

pizza
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 18.11.201818:03
    rooma

    Pizzakoulu Minardin viinitilalla - tsekkaa 24 h pizzaresepti!

  • 07.11.201822:12
    rooma

    Ravintola-arvostelu: Pizzarium Bonci, Rooma

  • 06.11.201718:55
    pohdinta

    Ananaspizzasta ja ruskeasta kastikkeesta

  • 13.03.201612:36
    aamiainen

    Perunapizza - helppo, hauska ja nopea

  • 24.02.201618:00
    italialainen

    Stromboli - pizzarulla