Hävikistä herkuiksi – Suomeen avataan ensimmäinen hävikkiruokaravintola

ravintola (2)
Shutterstock

Suomeen avataan ensimmäinen hävikkiruokaravintola.

Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola aloittaa toimintansa Michelin-kokki Markus Aremon alivuokralaisena Lapinlahden vanhan sairaalan uudistuvissa tiloissa vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahden ja Kampin metroasemilta. Toiminta alkaa asteittain kesäkuun aikana remontin valmistuessa. Hanke tarjoaa lisäksi catering-palveluja ja toimii pop upina ravintola Raikun tiloissa Hämeentiellä.

From Waste to Taste on Euroopan sosiaalirahaston tukema hävikkiruokahanke, joka taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Noin 90 prosenttia ravintolan tarjoamasta ruoasta tehdään kauppojen ylijäämästä, rumista porkkanoista, liian käyristä kurkuista ja muista kasviksista, jotka eivät kuluttajille kelpaa, arvottomina pidetyistä pikkukaloista ja muista raaka-aineista, joita syystä tai toisesta uhkaa ravintoketjun ulkopuolellejoutuminen. 

Hanke ei tavoittele voittoa, vaan kaikki tuotot käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen. Lisäksi suurin osa noudetusta ruoasta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ravintolatoiminta Lapinlahdessa aloitetaan asteittain kesäkuun aikana remontin valmistuessa. Toiminnan kehittymisestä tiedotetaan hankkeen Facebook- ja nettisivuilla. Ravintolan viralliset avajaiset järjestetään elokuussa.

– Lapinlahden vanha sairaala on kulttuurihistoriallinen rakennus meren äärellä. Haluamme kasvaa ja kehittyä tämän kaupunkilaisten yhteisen olohuoneen kanssa. Tila terasseineen soveltuu monenlaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen, sanoo hankepäällikkö Johanna Kohvakka.

Hävikkiruokahankkeen luovien kokkien herkuista pääsee nauttimaan myös catering-tilauksena tai viikonloppubrunssin muodossa ravintola Raikun tiloissa, Hämeentie 1 (ensimmäinen pop up -brunssi 4-5.6, varaukset info@waste2taste.com tai 044 988 9568, catering-tiedustelut catering@waste2taste.com).

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!