1:26

Suomen Burger Kingiltä jäi yli lähes 40 000 pihviä koronakriisin vuoksi – nyt ne päätyvät oikeaan osoitteeseen

Koronakriisi on vaikuttanut ravintoloiden toimintaan maailmanlaajuisesti. Vaikutukset ovat näkyneet myös pikaruokaketjuissa, vaikka moni onkin pystynyt jatkamaan toimintaa autokaista- ja noutomyynnin ansiosta. Suomen Burger Kingille poikkeustilanne aiheutti raaka-aineiden ylitarjonnan.

Videolla: Näin valmistuu Burger Kingin kasvishampurilainen, Rebel Whopper. 

Suomen Burger Kingistä kerrotaan koronakriisin vaikutuksista pikaruokaketjun toimintaan. Ketjun mukaan koronaviruksen aiheuttana poikkeusaika on johtanut siihen, että pikaruoka-alalla on nyt raaka-aineita enemmän kuin kysyntää. 

Samalla myös ruoka-avun tarve on kasvanut entisestään. Burger King päättikin lahjoittaa Suomessa lähes 40 000 kasvispihviään apua tarvitseville. 

Kasvispihvit lahjoitukseen ruoka-apua tarvitseville

Vuoden 2019 lopussa Suomessa lanseerattu kasvis-Whopper sai kasvisruokailusta kiinnostuneet asiakkaat liikkeelle, mutta koronaviruksesta johtuen osa Burger Kingin ravintoloista jouduttiin sulkemaan maaliskuussa. Yli jääneille kasvispihveille löytyi kuitenkin tärkeä lahjoituskohde Sini Hurstin johtamasta Hurstinapu ry:stä ja Diakonissalaitoksen asunnottomien palvelusta.

Näinä poikkeuksellisina aikoina Burger King haluaa olla mukana auttamassa ruoka-apua tarvitsevia. Hurstinapu ry ja Diakonissalaitos tekevät tärkeää työtä Suomessa, ja niiden rooli on nyt erityisen merkittävässä asemassa, Burger King Suomen ketjujohtaja Siru Kalpio kertoo yhtiön tiedotteessa.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry on perustettu vuonna 1983. Se jakaa erityisesti ruoka- ja vaateapua. Vuodesta 2019 yhdistystä on johtanut Sini Hursti, jolle Burger King lahjoittaa 36 000 kasvispihviä. Ruokajakelua tekevälle Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n asunnottomien palveluun Burger King lahjoittaa 2500 kasvispihviä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja