Suomalaisten TOP 3 syyt ravintolaruoan palauttamiseen – oletko sinäkin tehnyt näin?

pihvi
Shutterstock

Aina ravintolan annos ei miellytä ruokailijaa, mutta mistä syistä johtuen Suomessa palautetaan annoksia keittiöön? Makuja.fi otti selvää.

Jokaisella on omat mieltymyksensä ruoan suhteen, ja tästä syystä ravintolan annokset eivät aina miellytä asiakkaita. Huippukokit Hans Välimäki ja Henri Alén kertoivat Makuja.fi-sivustolle, millaisissa tilanteissa asiakas saattaa Suomessa valittaa annoksestaan.

Liikaa suolaa, väärä kypsyysaste tai liian kylmä annos

Annoksia ei palauteta suomalaisissa huippuravintoloissa usein keittiöön, mutta yksittäistapauksia yhdistää muutama tuttu tekijä. Yksi yleisin syy siihen, että annos ei miellytä asiakasta on liiallinen suolan käyttö.

– Yleensä syy on se, että annoksessa on esimerkiksi ollut suolaa liikaa. Se on varmasti kypsyyksien ohella kaikista yleisin syy palauttaa annos, Välimäki kertoo.

Myös Alén kertoo, että suolaisuuden vuoksi annoksia palautetaan keittiöön – joskin tätä tapahtuu hänen mukaansa äärimmäisen harvoin. Myös ruoan lämpötilasta ollaan tarkkoja Suomessa.

– Toinen syy voi olla ruoan lämpötila, eli jos ruoka ei ole tarpeeksi kuumaa, niin se saatetaan palauttaa, Alén toteaa.

Pihville sopivan kypsyysasteen määrittely vaatii ravintolan henkilökunnalta tulkintaa. Suomalaisen asiakkaan mediumina tilaama pihvi voi tarkoittaa jotain ihan muuta, kuin vaikkapa ranskalaisen asiakkaan tilaama pihvi.

– Kokin tulkinta mediumista voi olla raaempi kuin asiakkaan toivous, Alén huomauttaa.

– Se on tosi tarkkaa ja siinä pitää aina lukea asiakasta. Jos on esimerkiksi vanhempi asiakas, joka haluaa kypsän pihvin, niin se sitten ihan oikeasti tarkoittaa kypsää – ihan todella kypsää, Alén jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja