Lampaanlihan tuotanto Suomessa jatkaa kasvuaan – kolmannes kulutetusta kotimaista

Karitsan- ja lampaanlihan tuotanto Suomessa jatkaa kasvuaan, kertoo Maa- ja Metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK. 

Karitsanlihaa tuotettiin Suomessa viime vuonna noin miljoona kiloa, mikä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Lampaanlihaa tuotettiin 1,3 miljoonaa kiloa, mikä oli kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. 

Kaikesta Suomessa kulutetusta lampaanlihasta noin kolmannes oli viime vuonna kotimaista. Kulutetusta karitsanlihasta noin puolet oli kotimaista. 

Kaikkiaan Suomessa kulutettiin viime vuonna karitsan- ja lampaanlihaa noin 3,8 miljoonaa kiloa. Lihan kokonaiskulutuksesta karitsan- ja lampaanlihan kulutus jää alle yhden prosentin, sillä kaikkiaan lihaa kulutettiin Suomessa viime vuonna noin 434 miljoonaa kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat