Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten opiskelijaruokien klassikot: Milloin söit viimeksi nuudeleita ja tonnikalaa?

Tonnikalaa, nuudeleita ja ketsuppia – nam!
Tonnikalaa, nuudeleita ja ketsuppia – nam!MTV
Julkaistu 04.07.2017 12:54

MTV LIFESTYLE

Aika moni ensimmäistä kertaa omilleen muuttanut suomalaisnuori on joskus kokeillut tätä klassikkoruokaa. Milloin sinä söit viimeksi nuudeleita ja tonnikalaa?

Paketillinen keitettyjä pikanuudeleita maustepussin kera ja päälle purkillinen tonnikalaa – maustekastikkeessa tai vedessä. Tässäpä arkiruoka, joka on erityisen tuttu ainakin monelle opiskelijanuorelle. Yksinkertaisimmillaan tämä aterialuomus on sisältänyt pelkästään nuudeleita ja tonnikalaa, mutta monet ovat myös tuunanneet hittireseptiä.

– Muistan, kun alle parikymppisenä ensimmäisessä kämpässäni yritin keksiä variaatioita tonnikala-nuudeleille. Välillä maustoin annoksen ketsupilla, joskus pröystäilin ja ostin tonnikalan valmiissa maustekastikkeessa. Mukavaa vaihtelua sai myös, kun osti aina hieman erilaisesti maustettuja nuudeleita, Makuja.fi:n lukija muistelee.

Nuudeleiden ja tonnikalan suosio selittyy aterian helppoudella: ei tarvitse olla kummoinenkaan kokki, että osaa keittää nuudelit vedessä ja avata tonnikalapurkin. Varsinaiseksi halpisruoaksi ei tätä ateriaa voi enää kutsua, sillä tonnikalapurkit ovat hinnoissaan.

Suomalaisten opiskelijaruokien klassikot

Millaisia muita gourmetherkkuja opiskelijoiden keittiöissä on loihdittu? Ainakin nämä ateriat ovat monelle nykyiselle ja entiselle suomalaisnuorelle tuttuja:

- Nakit ja ranskalaiset uunissa

- Makaronimössö (jauhelihaa ja makaronia, ehkä sipulia)

- Roiskeläppäpizza

- Tonnikala-makaroni

- Makaronia, currymaustetta ja ketsuppia

- Pastaa ja pestoa

- Pinaattikeitto pakasteesta

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassaParas tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"Superhelppo ja kevyt arkiruoka jauhelihasta! Tämä hittisapuska valmistuu vartissaNäin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Tässä on superhelppo ja kevyt arkiruoka jauhelihasta! Testaa vartissa valmistuva hitti
RuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 30.11.19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • 25.11.12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"