Suomalaisten makumieltymykset muuttuneet – baarimestari: "Ei riitä, että on olemassa vain yksi jenkkiviski"
Juomakulttuuri on viimeisen kymmenen vuoden aikana kokenut melkoisen muutoksen. Alkoholittomien juomien suosiosta kertoo se, että drinkkejä juodaan yhä enemmän maun, ei alkoholin vuoksi.
Huomenta Suomen lähetyksessä vierailleen baarimestarin Jarkko Issukkan mukaan drinkkikulttuuri on muuttunu hurjasti viimeisten vuosien aikana.
– Drinkit ovat olleet viimeiset 10–15 vuotta todella kuuma juttu täällä Suomessa, Issukka kertoo.
Sininen enkeli ja valkovenäläinen pitivät pintansa useamman vuosikymmenen ajan aina 1960-luvulta 1990-luvulle saakka, mutta nyt kaikki on miehen mukaan toisin. Juomakulttuurin muuttumiseen ovat vaikuttaneet niin matkailun lisääntyminen, internet kuin sosiaalinen media.
– Vielä vuosikymmen sitten meillä oli kolme kansainvälisen tason drinkkibaaria, nyt niitä on 30–40. Myös parhaimmista ravintoloista saa hyviä drinkkejä, baarimestari toteaa.
Ihmiset kaipaavat ennen kaikkea makuelämyksia
Jos drinkit ovat kerran suosiossa, millaisia drinkkejä suomalaiset sitten oikein kaipaavat?
Issukkan mukaan maku on syrjäyttänyt humalahakuisuuden.
– Ei riitä, että on olemassa vain yksi jenkkiviski tai yksi viski ylipäätään, vaan pitää olla kymmeniä erilaisia viskejä, jotta saadaan tuotua erilaisia makuja, baarimestari kertoo.
Maun korostamisesta ja uusien makuelämysten etsimisestä kertoo myös erilaisten alkoholittomien ja matala-alkoholisten drinkkien suosio.
Millaiset juomat ovat tällä hetkellä pinnalla? Millaisia ominaisuuksia baarimestarilta nykypäivänä vaaditaan? Vastaukset näihin kysymyksiin löydät yllä olevalta videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut