Suomalaisten lounaseväät herättävät ihmetystä: ”En kehtaisi syödä sellaista töissä”

eväät
Shutterstock

Suomalaiset ovat yllättävän kiinnostuneita siitä, mitä työkaverit syövät lounastauon aikana.

Keskustelu ihmetystä herättävistä lounaseväistä käy kuumana Vauva.fi -palstalla.

– En ikinä kommentoi muiden eväitä, mutta kyllä minä aina mielenkiinnolla tutkailen, mitä jääkaappiin on sinä päivänä laitettu. Se kertoo ihmisestä paljon, mitä syö evääksi, perustelee yksi kommentoijista.

– Minulta itseasiassa kysellään paljon eväistäni. Saatetaan esimerkiksi kysyä, miten olen jonkun keiton valmistanut, keskustelija jatkaa.

Isopalkkaisille paremmat eväät

Mielipiteitä eväiden tasosta näyttäisi olevan yhtä paljon kuin keskustelijoita. Joidenkin mielestä jopa eväskäyttöön tarkoitetut valmisateriat ovat hämmentävä lounasvalinta. Toiset hämmästelevät helppoja valintoja. 

– Meillä moni ottaa lounasevääksi sellaisen annospakatun kaurapuuropussin, johon lisätään kuuma vesi. Monella on yli 4000 euron palkka ja silti syö tuollaisen lounaan, säälittelee yksi työtovereidensa eväsvalintoja.

Osansa ihmettelystä saa myös valmisruokien aateliin kuuluva mikropizza.

– Roiskeläppäpizza on hellyyttävä eväs. Onhan se minunkin mielestäni hyvää, mutten silti kehtaisi syödä sellaista töissä. Joskus pidän myös hassuna sitä, että joku tilaa työpaikalle pizzan, tuumii keskustelun aloittanut vierailija.

Hajuhaittoja pyritään välttämään

Toisia työkavereiden eväät eivät kiinnosta. Useimmat silti toivovat, että toimiston taukohuoneessa ei nautittaisi pahan hajuisia ruokia. Kukkakaalipaistoksen tuoksu voi levitä kaikkialle ja yhden kommentoijan mielestä kananmunat ovat auttamatta toimistoympäristössä hajupommeja.

– Muista en tiedä, mutta sain joskus työkavereilta ja pomolta kolmen kuukauden mittaisen kaaliruokien tuontikiellon töihin syötyäni kolme viikkoa putkeen eri kaaliruokia, kertoo yksi kommentoijista, joka oli löytänyt keräkaalta tarjouksesta.

Herkut kuuluvat kaikille

Yksi vierailijoista ei hyväksy sitä, että pullaa tai herkkuja syödään yksin tuomatta niitä muille.

– Mielestäni jos ostaa makeita herkkuja, niin pitää ostaa kaikille. Vaikka joku pullapitko kahvipöytään, keskustelija tuumaa.

Terveelliset eväät herättävät myös huomion.

– Miehen työkaverilla oli töissä eväänä salaatinlehtiä. Ihmettelen, miten mies pärjää sellaisilla eväillä.

– Iso ihminen syö salaattia, mutta se takamus ei pienene, ihmettelee yksi keskustelija.

– Ainoa mihin koskaan olen kiinnittänyt huomiota oli yksi työntekijä, jolla oli aina kolme hedelmää tai vihannesta mukanaan. Aina kolme omenaa tai kolme mandariiniä tai kolme porkkanaa ja hän söi vain ne.

– Kälyn eväänä on puolikas porkkana, pala parsakaalia ja pari pähkinää. Tottakai eväsrasiasta myös otetaan kuva someen ja laitetaan fitmom-hashtag perään, kummastelee eräs puolisonsa sisaren ruokatapoja.

Terveellisiä eväitä myös puolustetaan.

– Itse syön töissä lähes aina salaattia, sillä opin runsaiden hiilihydraattien, kuten perunan, syömisen aiheuttavan väsymystä.

***

0:33
 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja