Suomalaisnainen kehitteli takuuvarman panopastan: "Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus"

panopasta
Uskallatko kokeilla panopastaa? Natalia Tolmatsova

Vapise avokadopasta! Nyt on suomalaiset valloittaneelle helpolle pastareseptille saatu vihdoin varteenotettava haastaja: täältä tulee Natalian panopasta.

Suomalainen lifestyle-bloggaaja ja ruokaintoilija Natalia Tolmatsova on kehitellyt pastareseptin, joka on paitsi täydellinen arkiruoka myös takuuvarma herkku treffikumppanin hurmaamiseen. 

– Tunnelmallinen musiikki soi taustalla. Kämmenet vähän hikoavat ja suuta kuivaa.Täyteläinen punkku auki, edessä kaksi lasia. Korvan takana suihkaus sitä imelämpää hajuvettä, päällä kerrankin mätsäävät alusvaatteet. Uuden deitin pokailu on naamioitu ovelasti “ei-jaksa-mennä-raflaan-mä-voin-kokkailla-jotakin” -himaillaksi. Muilla on netflix and chill, meitsillä on panopasta and chill. Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus, Tolmatsova kirjoittaa suositussa WTD-blogissaan.

– Jos avokadopastan jälkeen itkettiin ja mentiin naimisiin, niin panopastan jälkeen tie käy korkeintaan sukupuolitautiklinikalle. Romantiikka on nössöille, hän jatkaa.

Mikä ihmeen panopasta?

Mistä reseptissä sitten on oikein kyse? Mikä on panopastan salaisuus? Kyseessä on ihan tavalliselta kuulostava lihapullapasta, joka on Tolmatsovan mukaan peräisin jo vuosien takaa. Bloggaaja itse joutui sen "uhriksi" valmistettuaan sitä ensimmäisen kerran. 

– Panopastan salaisuus on trimmatussa puskassa. Timjamipuskassa siis. Kokonainen nippu veitsellä hienoksi ja nauta-sikajauhelihan sekaan. Sillä välin kun tomaattikastike kiehuu kokoon, niin ehtii jutella mukavia ja nostattaa tunnelman jännittävyyttä ihan uusiin sfääreihin. 

Panopastareseptin julkaisun jälkeen Natalian Tinder on piippaillut tiuhaan tahtiin. Bloggaajan mukaan yllättävän moni haluaa nyt naisen kotiin maistamaan kuuluisaa pastaa.

– Mutta mä en tiedä nyt, että pilasinko oman iskutaktiikan, koska nythän kaikki heilat tietävät mun salaisuuden. Ja siis tänäänhän on (jy)ystävänpäivä. Panopastaa tulille!

Panopasta osa Halparuokakirjaa

Panopasta-resepti nähdään myös Natalia Tolmatsovan ja bloggaaja Alisa Wilskan maaliskuussa ilmestyvässä Halparuokakirja-keittokirjassa. Natalia kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle toivovansa uutuusteoksen inspiroivan suomalaiset hellojen ääreen.

– Halparuokakirjan hienous on se, että se laskee kynnystä tehdä ruokaa itse. Reseptit on niin helppoja, että tumpelokin onnistuu. Käytetään niin pakasteita, säilykkeitä kuin puolivalmisteitakin. Mun ja Alisan tavoitteena on ennen kaikkea saada ihmiset taas kokkaamaan itse. Panopastassa nähdään että puolen tunnin vaiva oikeasti merkitsee. Itsetehty ruoka tekee ihmisiin positiivisen vaikutuksen ja siinä samalla myös säästää lompakkoa.

– Silloin kun itse muutin pois yksin asumaan, niin olisin tarvinnut juuri tällaisen kirjan. Tein vuoden ajan pelkkää jauhelihakastiketta, koska muuta en osannut.

Natalian panopastasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Natalian Panopasta:

Eli lihapullapasta treffeille

Kahdelle:

250 g spagettia
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 ruukku tuoretta timjamia
2 tl suolaa
mustapippuria
1⁄2 dl raastettua parmesaania
voita lihapullien paistamiseen

Silppua timjami hienoksi. Mausta jauheliha timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa sekaisin ja pyörittele pieniksi pulliksi. Vaivaamiseen kannattaa käyttää jauhelihan muovirasiaa, niin säästyy tiskiltä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Paista lihapullat voissa pannulla mediumiksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota.

Kaada tomaattimurska pannulle ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin ajan, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon, pyöräytä kunnolla sekaisin. Lisää parmesaani ja tarjoile heti.

Vinkki! Panopastaa voi kokata vaikkei yrittäisi iskeä ketään. Tätä ei tosin kirjoittajan toimesta ole testattu, joten ei mene takuuseen.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!