Suomalaismakeista ylistetään ulkomailla: "Se on ihan käsite"

shutterstock_102075829
Shutterstock

Suomalaista lakritsia pidetään asiantuntijan mukaan muualla Euroopassa arvossaan.

Lakritsi on noussut erityisen trendikkääksi makeiseksi Euroopassa, ja suomalainen laku on sitä myötä noussut arvostetuksi herkuksi. Fazerin Senior Brand Manager Susanna Varsanpää kertoo, että suomalainen lakritsi on muualla Euroopassa, ja etenkin Pohjoismaissa, tuttu tuote.

– Siitä voimme suomalaisina olla ylpeitä, että suomalainen lakritsi tunnetaan monessa paikassa, Varsanpää toteaa.

"Suomalainen lakritsi on käsite ulkomailla"

Varsanpää on huomannut, että suomalaisesta lakritsista on ulkomailla hyvä kuva. Parhaimmillaan suomalaisen lakritsin alkuperämaata ylistetään tavallista enemmän hyllyihin kiinnitettävin merkinnöin.

– Suomalainen lakritsi on käsite ulkomailla. Muun muassa Ruotsissa ja Tanskassa esimerkiksi Ica-ruokakaupan hyllyssä on lakritsia, joka on Suomessa valmistettua, Varsanpää kertoo.

Suomalaisen lakritsin valmistusmaa on ilmoitettu ruotsalaiskaupassa näyttävästi, ja hyllynreunaetiketissä on Suomen lippu.

– Se on (siellä) ihan käsite, että suomalainen lakritsi on tietynlaista lakritsia, Varsanpää selittää.

Mikä suomalaisessa lakritsissa sitten on niin erikoista? Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki kertoo, että lakritsin valmistusprosessien moninaisuus vaikuttaa vahvasti siihen, että tutusta makeisesta on tarjolla niin paljon erilaisia versioita.

– Ne ovat valmistustavoiltaan usein erilaisia. Suomalainen lakritsi on tällainen taikinanomainen, Paulamäki toteaa.

Katso video: Tämä on oikea tapa avata karkkipussi!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!