Suomalaiskondiittori voitti MM-kultaa: "Taidetaan juoda kuohuvaa"
Oppisopimuksella työskentelevä nuori nainen leipoi tiensä tuomariston sydämiin sisällyttämällä korkeaan kakkuunsa syötävän kengän.
Turkulaisen MBakery-leipomon kondiittori Emeliina Papinniemi on voittanut Abu Dhabissa järjestetyn ammattikondiittorien WorldSkills-kilpailun, kertoo Turkulainen.
Turun Sanomien mukaan kilpailutehtävinä oli valmistaa 75–200 senttimetriä korkea suklaataitotyö, suklaapatukoita, marsipaanihahmoja sekä kaksi kakkua, joista toiselle tuli tehdä myös jalusta sokerista.
– Meillä taidetaan juoda kuohuvaa huomenna leipomolla, juhlisti ylpeänä MBakery Facebook-sivuillaan.
Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.
Päivityksen yhteydessä jaetuissa kuvissa näkyy myös harvinaisen omituisen näköinen leivonnainen, jonka kokonaisuudessa on mukana esimerkiksi syötävä kenkä.
Papinniemi on voittanut jo vuonna 2015 Turussa pidetyissä Taitaja-kilpailuissa kondiittorilajin kultaa. Viime vuonna Papinniemi oli mukana Suomen hopeaa voittaneessa kokkimaajoukkueessa. Abu Dhabissa hän osallistui alle 23-vuotiaiden kondiittorien maailmanmestaruuskilpailuun. Papinniemeä vastassa oli 26 muuta kilpailijaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan