Suomalaiskokki muistuttaa: Oikea tapa keittää uudet perunat – yksi muistisääntö kaikkein tärkein
Pitkän uran tehnyt kokki Antti Vahtera opastaa videolla, miten keitetään täydellisiä uusia perunoita.
Television ruokaohjelmista tuttu kokki Antti Vahtera muistuttaa, että yksi tärkeimmistä seikoista uusien perunoiden valmistuksessa on suola. Jos suolaa on liikaa tai liian vähän, voi kesän paras makunautinto mennä pilalle.
– Varhaisperunoita keitettäessä tärkeintä on, että yhdelle litralle vettä laitetaan ruokalusikallinen suolaa. Jos haluaa olla oikein tarkka, niin voi mitata vaa'alla 20 grammaa, Vahtera opastaa videolla.
Millä niksillä uudet perunat pystyy kuorimaan supernopeasti? Kannattaako perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Mitä muuta varhaisperunoiden valmistamisessa tulee ottaa huomioon? Katso videolta Antti Vahteran vinkit.
Video: Bazar Kustannus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti