Suomalaiskokit listaavat parhaat kouluruoat – oletko samaa mieltä?

Kuva: Lehtikuva

Makuja.fi kysyi tutuilta suomalaiskokeilta, mitkä olivat heidän suosikkejaan kouluruokien joukossa.

Kalapuikot, pinaattiletut ja maksalaatikko – huippukokkien suosikkikouluruoat paljastuivat samoiksi arkisiksi herkuiksi, jotka moni muukin suomalainen listaa suosikeikseen.

Kalapuikot olivat Harri Syrjäsen suosikkeja

Saaristoruokaa-ohjelmaa luotsaava Harri Syrjänen listaa ykkössuosikikseen kouluruokien joukosta kalapuikot. Kouluruokasuosikkien listoilla kärkisijoilla vuosikaudet kiikkuneet kalapuikot maistuvat Syrjäselle vielä tänäkin päivänä.

– Kalapuikoista olen tykännyt aina ja tykkään vieläkin. Myös jauhelihakastikkeet olivat ihan hyviä, Syrjänen kertoo.

–Makaronilaatikko ja sentyyppiset ruoat olivat myös niitä, mistä tykkäsin, hän jatkaa.

Pinaattiletut kuuluivat Kari Aihisen lemppareihin

Grillikuume- ja Kaappaus keittiössä -sarjoja tähdittävä huippukokki Kari Aihinen liputtaa kodinomaisissa oloissa valmistetun kouluruoan puolesta, mutta mitkä olivat hänen suosikkejaan kouluruokien joukossa?

– Pinaattiletut, jauhemaksapihvit ja uunimakkara! Aihinen listaa.

Hänellä on hyvät muistot kouluruoasta. Yhtenä syynä tähän oli pieni koulu, jossa tutut keittäjät valmistivat oppilaille ruokaa rakkaudella.

– Elin aika onnellisen lapsuuden, ja tunsin meidän koulun keittäjät. Heiltä sai pyytää, jos jotain tarvitsi. Se oli ihannetilanne, hän toteaa.

Pipsa Hurmerinta liputtaa maksalaatikolle

Grillikuume-uutuussarjaa juontava kokki Pipsa Hurmerinta muistelee kouluaikoja ruokailun osalta lämmöllä. Hurmerinta oli lapsena kaikkiruokainen, eikä hänellä ollut tapana nyrpistellä kouluruoalle.

– Minä olin kova syömään,  ja söin kyllä ihan kaikkea! Tykkäsin maksalaatikosta, eikä ollut mitään, mistä en tykännyt, hän toteaa.

– Varmaan kaikki lapset tykkäsivät, kun oli pinaattilettuja tai tällaisia, mutta minä  söin ihan mielelläni kaikkea kouluruokaa, Hurmerinta kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja