Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskokin reseptistä ei valkosipulia puutu – 40 kynttä samaan pataan!

Meri-Tuuli Lindströmin uutuuskirjassa on resepti, joka on taatusti valkosipulin ystävien mieleen.
Meri-Tuuli Lindströmin uutuuskirjassa on resepti, joka on taatusti valkosipulin ystävien mieleen. Shutterstock
Julkaistu 10.09.2016 08:01
Toimittajan kuva

Hannele Lampela

hannele.lampela@mtv.fi

Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa-uutuuskirjassa on iloinen yllätys valkosipulin ystäville – kokeile tätä reseptiä illanistujaisiin!

Meri-Tuuli Lindströmin tuoreessa Pataruokaa-teoksessa on resepti, joka ei taatusti jätä valkosipulin ystäviä kylmäksi – siihen tulee nimittäin kokonaiset 40 valkosipulin kynttä!

– Ystävieni keskuudessa pataa ja lautapelejä -kutsu tarkoittaa illanistujaisia, jotka päättyvät pikkutunneilla ja koostuvat hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta, Lindström kirjoittaa kirjan alkusanoissa. 

Meri-Tuuli Lindströmin uutuuskirja Pataruokaa
MTV

Pataruoat, kuten Lindströmin resepti alla, ovat kirjailijan mukaan loistava valinta peli-iltaan, sillä ne valmistuvat lähes itsestään. 

Kokeile Lindströmin reseptiä pimenevään syysiltaan ja kutsu ystävät koolle. 

Kanaa ja 40 valkosipulin kynttä

Ohje: Meri-Tuuli Lindström, Pataruokaa (WSOY)

1 kokonainen luomukana (n. 1,6 kg)
100 g voita, huoneenlämpöisenä
1 sitruuna
40 valkosipulinkynttä
600 g puikulaperunoita
2 timjamin oksaa
suolaa ja mustapippuria


Lisäksi: 
Paistinarua


1. Avaa kanan koipien sidos. Pese ja kuivaa kana sisältä ja ulkoa, leikkaa ylimääräinen nahka ja häntäpala vatsaontelon suulta. Ripottele kanan vatsaonteloon pari teelusikallista suolaa. Avaa kanan lihan ja nahan väliin taskut sormilla vatsaontelon reunan kautta aina rintafileen etuosaan saakka. Avaa vatsaontelon reunan kautta myös tasku reisipalojen päälle. Hiero puolet voista nahan ja lihan väliin. Laita loput pataan. 
2. Suolaa ja pippuroi kanan pinta. Leikkaa sitruuna pituussuunnassa neljäksi lohkoksi. Työnnä kaksi lohkoa kanan sisälle ja laita loput pataan. Sido kanan koivet yhteen vatsaontelon eteen. Käännä siivet ympäri kanan taakse. 
3. Kuori valkosipulin kynnet ja laita niistä kymmenen kanan sisään ja loput pataan. Pese puikulaperunat huolellisesti. Laita perunat padan pohjalle timjamin oksien kanssa ja pyörittele niitä voissa. Tee kanalle perunoiden keskelle sopiva syvennys ja aseta kana keskelle pataa. 
4. Peitä kannella ja nosta uuniin 140 asteeseen. Paahda kanaa uunissa noin 2 tuntia. Ota viimeisen 15 minuutin ajaksi kansi pois ja nosta lämpötila 200 asteeseen grillivastuksia käyttäen. Anna kanan pinnan paahtua ruskeaksi. 
5. Nosta kana tarjoiluvadille. Tarkista liemen maku ja lisää siihen tarvittaessa suolaa. Paina kypsiä perunoita kevyesti lusikalla murskaksi, jotta ne imevät itseensä padan herkullista lientä. Lusikoi perunat, valkosipulit ja liemi kanan kanssa tarjoiluvadille ja nosta pöytään. 

Resepti: Pataruokaa, Meri-Tuuli Lindström (WSOY)

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäYlellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleNyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Klassikkoruoka, jota ei sovi unohtaa: Yksi parhaista käyttötavoista lihalleTäydellinen naudanpaisti
ValkosipuliKanaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Valkosipuli
  • 25.01.202411:11
    Ruoka

    Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuun

  • 24.11.202308:32
    Ruoka

    Testissä TikTokin suosittu valkosipulikikka – elämää helpottava vai sittenkin typerä?

  • 15.01.202312:55
    Ruoka

    Täydellinen lohturuoka syntyy vaivattomasti – Harri Syrjänen ylistää valkosipulipastaansa: "Jo liian helppo"

  • 27.08.202217:25
    Ruoanlaitto

    Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

  • 05.02.202217:56
    Ruoka

    Valmispizzataikinasta voi leipoa myös sämpylöitä: Testasimme koukuttavan helpon ohjeen