Suomalaiskauppoihin myyntiin "uusi munainnovaatio": Täältä tulee sinkkumuna!

Sinkkumuna munax
(C)K. Eloluoto

Suomalainen kananmunatalo Munax Oy tuo syyskuussa markkinoille Euroopan markkinoilta tutun sinkkumunan– eli valmiiksi keitetyn ja kuoritun kananmunan yksittäispakkauksessa.

– Kananmuna tarjoaa loistavan proteiiniannoksen ja sisältää vain vähän kaloreita. Yhdestä 40-50 gramman munasta saa luonnollista, sataprosenttisesti imeytyvää proteiinia peräti 6 grammaa ja kaloreita siinä on vain 60 kcal, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Uusi munainnovaatio Suomen markkinoilla on yksittäispakattu, valmiiksi keitetty ja kuorittu, vapaan kanan kananmuna: sinkkumuna.

– Sinkkumuna on Euroopan markkinoilta tuttu välipalatuote. Pakkaus on helposti avattava ja sen voi napata kaupasta mukaan joko sellaiseksi nautittavaksi, salaattiin tai lisäksi muihin ruoka-annoksiin tuomaan hyviä ravintoarvoja. Kyseessä on aito kananmuna, joka on vain valmiiksi keitetty ja kuorittu täällä Laitilassa, Torikka jatkaa.

Kananmunapaketti ei sisällä säilöntäaineita, tuote on pakattu suojakaasuun. Yksi paketti sisältää yhden suomalaisen vapaan kanan kananmunan valmiiksi keitettynä ja kuorittuna.

Uutuustuote herättää keskustelua puolesta ja vastaan. Yksittäispakattu ja valmiiksi keitetty kananmuna ei varsinaisesti ole mikään ekoteko – lisäksi se voidaan kokea uusavuttomien tuotteeksi. Toisaalta valmiiksi keitetty kananmuna voi olla monille oiva välipalaratkaisu. 

Munax Oy on vuonna 2003 perustettu kananmunatalo Laitilassa. Munax Oy on kasvava ja innovatiivinen elintarvikeyritys, liikevaihdon vuonna 2016 ollessa 34 miljoonaa.

***

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja