Suomalaisjuoman suosio ylittänyt odotukset ulkomailla – myytiin Ruotsissa loppuun viikossa

18125262
Lehtikuva

Suomalainen lonkero on otettu ulkomailla odotuksia paremmin vastaan.

Suomalaisen lonkeron vienti alkoi toden teolla keväällä, kun sen myynti käynnistyi Ruotsissa, Alankomaissa ja Belgiassa. Jo nyt on nähtävissä, että se on saavuttanut odottamattoman suosion.

Myytiin Ruotsissa loppuun viikossa

Etelänaapurissamme Virossa lonkero on tuttu jo parinkymmenen vuoden ajalta, mutta aidon lonkeron laajamittaisempi vienti Eurooppaan alkoi tänä keväänä, kun Hartwall otti Original Long Drinkin ensi kertaa myyntiin Ruotsissa Systembolagetin tilausvalikoimassa sekä Alankomaissa ja Belgiassa.

Ruotsissa aluksi tilausvalikoimaan otettu juoma myytiin Systembolaget-myymälöistä loppuun jo ensimmäisen viikon aikana, ja on nyt kategoriansa myydyin tuote. Alankomaissa ja Belgiassa juoma on myynnissä jo lähes 700 myymälässä.

Ruotsissa yksi tie uutuustuotteille on aloittaa Systembolaget-myymälöiden tilausvalikoimassa, jossa tuotteiden koeaika on kolme kuukautta. Myyntitavoitteeksi aidolle lonkerolle asetettiin 6 000 tölkkiä kuukaudessa. Pelkästään juhannusviikon alkupuoliskolla tuotteen myynti ylsi Ruotsin ennätykseen myyden yli tuplasti koko kuukauden tavoitteeseen nähden. Aito lonkero onkin päässyt jo yli 75 Systembolaget-myymälässä hyllyihin ns. paikallisvalikoimaan, ja syyskuun alusta se pääsee myymälöiden kiinteään valikoimaan peräti 270 myymälään. Ruotsissa tuote on noussut myyntikategoriassaan myydyimmäksi juomaksi, ja myyntimäärät ovat ylittäneet tavoitteet kolminkertaisesti.

Alankomaissa ja Belgiassa arvostetaan giniä

Alankomaissa aidon lonkeron myynti käynnistyi alun perin jo vuonna 2013 Hartwallin ja Finnish Dutch Importin yhteistyönä, kun Hartwall Original Long Drink vietiin myyntiin amsterdamilaisiin baareihin. Loppuvuodesta 2014 Ahold-ketjun pitchauskilpailun tuloksena Hartwall Original Long Drink valikoitui kolmen muun tuotteen kanssa voittajaksi, ja pääsi noin 300 maan suurimman päivittäistavaraketjun Albert Heijn -myymälän valikoimiin.

11.5. käynnistyneen myynnin jälkeen ketju on ottanut aidon lonkeron valikoimiinsa Belgiassa ja Alankomaissa jo noin 700 myymälään. Ensimmäisten viikkojen myyntitulokset ovat lupaavia – myynti on tänä aikana tuplaantunut myymälöissä.

Lähde: Hartwall

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!