Suomalaisjuomaa hehkutetaan maailmalla: "Ihastuttavan raikasta"

mestaritislaaja
Suomalaisjuoma sai kansainvälistä huomiota.

Suomalainen Mestaritislaajan No 1 -vuosikertaviina on palkittu peräti kahdella kultamitalilla ja yhdellä hopeamitalilla Global Vodka Masters 2016 -kilpailussa Lontoossa.

Raati kuvaili suomalaisjuomaa "erittäin tasapainoiseksi” ja kiitti sen ”ihastuttavan raikasta ja kevyttä puraisua”. Kilpailu järjestettiin syyskuussa Lontoossa ja sen tuomareina oli riippumattomia asiantuntijoita ympäri maailman. Kilpailussa juomia arvioitiin ulkonäön ja maun perusteella sokkona suhteessa toisiinsa.

TIESITKÖ? Mestaritislaajan No 1 -viinaa tehdään ilmajokelaisen Ketelän sukutilan ohrasta ja se valmistetaan Altian Koskenkorvan tehtaalla.

Mestaritislaajan No 1 -viinan saamat kultamitalit myönnettiin Premium-vodkien ja eurooppalaisten vodkien kategorioissa, hopeamitali Vodka based Spirit Drink -kategoriassa. Vodka Masters on osa maailman arvostetuimpiin sokkomaistokilpailuihin kuuluvaa The Global Spirits Masters -kilpailua. 

Palkitun vuosikertaviinan raaka-aineena on yhden tilan yhden sadon vilja, joka puitiin syyskuussa 2015.  Ohran on kasvattanut isäntä Pasi Ketelä sukutilallaan Ilmajoen Könnin kylässä. Juoma on tislattu Altian tislaamomestari Arttu Kiven toimesta Koskenkorvalla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.