Suomalaisilta sporttiravintoloilta yllätysveto – pihvien tilalle kasvisvaihtoehto!
Ravintolaketju O’Learys ryhtyy tarjoamaan lihalle jatkossa vaihtoehdoksi nykyaikaista, kasvipohjaista raaka-ainetta.
Sen jälkeen kun elintarvikekemisti Reetta Kivelän kehittelemä pavuista ja kaurasta tehty proteiini, nyhtökaura, sai huomiota, ollaan Suomessa havahduttu entisestään tarjoamaan tavallisille pihveille innovatiivisia kasvisvaihtoehtoja. Kesän kynnyksellä muun muassa O’Learys-ravintola on päättänyt ottaa uuden kasvisvaihtoehdon listalleen lihatuotteiden rinnalle.
"Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja"
Ravintolaketju O’Learys tarjoaa lihan sijaan asiakkaille uudenlaista kasvisvaihtoehtoa, soijapapu-uutteesta valmistettua, kasvipohjaista ja ilmastoystävälliseksi kehuttua raaka-ainetta, Oumphia. Tarkoitus on, että kasvisvaihtoehdolla on mahdollisuus korvata liha, kana ja kala ravintolan suosituimmissa annoksissa.
– Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja ja ilmastoystävällisiä annoksia, ja luonnollisesti haluamme myös tarjota niitä ruokalistallamme, O’Learys Trademark -yhtiön toimitusjohtaja Christian Bellander toteaa.
Oumph on koostumukseltaan huokoista, ja sen voi tarjota suikaleina, paloina tai fileenä. Oumph!-tuotteiden takana on Food for Progress yritys, joka lanseerasi konseptin helmikuussa 2015.
Lähde: O’Learys Trademark, Food for Progress Scandinavia AB
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia