Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisilta sporttiravintoloilta yllätysveto – pihvien tilalle kasvisvaihtoehto!

Muun muassa soijapavuista valmistetaan nykyään vaihtoehtoja lihalle.
Muun muassa soijapavuista valmistetaan nykyään vaihtoehtoja lihalle.Shutterstock
Julkaistu 03.05.2016 20:02

MTV LIFESTYLE

Ravintolaketju O’Learys ryhtyy tarjoamaan lihalle jatkossa vaihtoehdoksi nykyaikaista, kasvipohjaista raaka-ainetta.

Sen jälkeen kun elintarvikekemisti Reetta Kivelän kehittelemä pavuista ja kaurasta tehty proteiini, nyhtökaura, sai huomiota, ollaan Suomessa havahduttu entisestään tarjoamaan tavallisille pihveille innovatiivisia kasvisvaihtoehtoja. Kesän kynnyksellä muun muassa O’Learys-ravintola on päättänyt ottaa uuden kasvisvaihtoehdon listalleen lihatuotteiden rinnalle.

LUE MYÖS: "Tässä on Suomelle uusi Nokia" – suomalaisnaisen huikea proteiinikeksintö voi korvata kohta jauhelihan

"Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja"

Ravintolaketju O’Learys tarjoaa lihan sijaan asiakkaille uudenlaista kasvisvaihtoehtoa, soijapapu-uutteesta valmistettua, kasvipohjaista ja ilmastoystävälliseksi kehuttua raaka-ainetta, Oumphia. Tarkoitus on, että kasvisvaihtoehdolla on mahdollisuus korvata liha, kana ja kala ravintolan suosituimmissa annoksissa.

– Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja ja ilmastoystävällisiä annoksia, ja luonnollisesti haluamme myös tarjota niitä ruokalistallamme, O’Learys Trademark -yhtiön toimitusjohtaja Christian Bellander toteaa.

Oumph on koostumukseltaan huokoista, ja sen voi tarjota suikaleina, paloina tai fileenä. Oumph!-tuotteiden takana on Food for Progress yritys, joka lanseerasi konseptin helmikuussa 2015.


Lähde: O’Learys Trademark, Food for Progress Scandinavia AB 

Lisää aiheesta:

Yritys tuo markkinoille ”kalattoman kalan" – näin maku tuotetaanVoisiko hampurilaisketju luopua lihasta? Näin Hesburger vastaa paljon puhuttaneeseen kysymykseen Suomen Subway vastaa kasvisruokabuumiin – uusi leipä myyntiin ensimmäisenä EuroopassaHK tuo markkinoille uudenlaisen jauhelihan: Täältä tulee PoPo!Valiolta ennennäkemätön innovaatio – onko tässä nyhtökauran haastaja?IS: "Tässä on Suomelle uusi Nokia" – suomalaisnaisen huikea proteiinikeksintö voi korvata kohta jauhelihan
KasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa