Suomalaisilta sporttiravintoloilta yllätysveto – pihvien tilalle kasvisvaihtoehto!

Soijapapu
Muun muassa soijapavuista valmistetaan nykyään vaihtoehtoja lihalle. Shutterstock

Ravintolaketju O’Learys ryhtyy tarjoamaan lihalle jatkossa vaihtoehdoksi nykyaikaista, kasvipohjaista raaka-ainetta.

Sen jälkeen kun elintarvikekemisti Reetta Kivelän kehittelemä pavuista ja kaurasta tehty proteiini, nyhtökaura, sai huomiota, ollaan Suomessa havahduttu entisestään tarjoamaan tavallisille pihveille innovatiivisia kasvisvaihtoehtoja. Kesän kynnyksellä muun muassa O’Learys-ravintola on päättänyt ottaa uuden kasvisvaihtoehdon listalleen lihatuotteiden rinnalle.

"Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja"

Ravintolaketju O’Learys tarjoaa lihan sijaan asiakkaille uudenlaista kasvisvaihtoehtoa, soijapapu-uutteesta valmistettua, kasvipohjaista ja ilmastoystävälliseksi kehuttua raaka-ainetta, Oumphia. Tarkoitus on, että kasvisvaihtoehdolla on mahdollisuus korvata liha, kana ja kala ravintolan suosituimmissa annoksissa.

– Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja ja ilmastoystävällisiä annoksia, ja luonnollisesti haluamme myös tarjota niitä ruokalistallamme, O’Learys Trademark -yhtiön toimitusjohtaja Christian Bellander toteaa.

Oumph on koostumukseltaan huokoista, ja sen voi tarjota suikaleina, paloina tai fileenä. Oumph!-tuotteiden takana on Food for Progress yritys, joka lanseerasi konseptin helmikuussa 2015.

Lähde: O’Learys Trademark, Food for Progress Scandinavia AB 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.