0:23

Suomalaisille tuplahopeaa pizzan MM-kisoissa – edellisistä palkintosijoista 20 vuotta!

Suomalaiset nousivat mitaleille yli 20 vuoden jälkeen Yhdysvalloissa käydyissä World Pizza Games -kilpailussa.

Kotipizza-yrittäjät Katja Körkkö Iistä ja Esa Tirkkonen Kotkasta nousivat mitaleille World Pizza Games -kilpailussa Yhdysvalloissa. Suomalaiset olivat kilpailun palkintosijoilla edellisen kerran vuonna 1997.

Pizza kotiovelle dronella? Videolta pääset seuraamaan kokeilua. 

World Pizza Games -kilpailussa pizzataitajat ympäri maailman kilpailevat pizzan leipomiseen ja käsittelyyn liittyvissä lajeissa. Kilpailu järjestetään vuosittain kansainvälisillä pizzamessuilla Las Vegasissa.

Kiimingin ja Iin Kotipizza-ravintoloista vastaava Katja Körkkö voitti kilpailussa hopeaa pizzatriathlonissa, jossa leivotaan pizzapohjia ja kootaan pizzalaatikoita. 

– Mitalisija lempilajissani on minulle suuri saavutus ja nautin joka hetkestä kisassa. Tuntuu upealta menestyä naispuolisena osallistujana lajissa, joka vaatii voimaa ja kestävyyttä, Körkkö kertoo. 

Suomen ainoa maailmanmestaruus vuodelta 1996

Kotkan keskustassa ja Karhulan kaupunginosassa sijaitsevia Kotipizza-ravintoloita johtava Esa Tirkkonen voitti World Pizza Games -kilpailussa hopeaa nopeimman pizzaleipurin sarjassa.

– Harjoittelimme ahkerasti kilpailussa käytettävällä erikoistaikinalla. Menestys maistui hyvältä ja osoittaa, että meillä on Suomessa ja etenkin Kotipizzassa maailmanluokan ammattitaitoa, sanoo Esa Tirkkonen.

Viimeksi suomalaiset ylsivät World Pizza Games -kilpailussa mitalisijoille vuonna 1997, kun tämän vuoden mitalisti Esa Tirkkonen otti pronssia pisimpään kestäneessä pizzanheitossa. Suomen ainoa pizzan maailmanmestaruus on vuodelta 1996, jolloin Pasi Rajala otti kultaa pizzan korkeusheitossa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja