Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen pizzainnovaatio tähtää maailmalle – kuumalla kikalla kaikkein rapein pohja?

Aidolla tulella pizza paistuu valmiiksi vain parissa minuutissa.
Aidolla tulella pizza paistuu valmiiksi vain parissa minuutissa.Polar Metalli
Julkaistu 06.04.2016 20:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Pizzaa voi valmistaa niin kotiuunissa kuin grillissäkin, mutta tiesitkö, että pizzan leipominen käy myös kotikäyttöön tarkoitetussa, aidolla tulella paistavassa pikku-uunissa?

Suomalaisinnovaatio MyPizza aikoo valloittaa maailman. Ulkokäyttöön tarkoitettu uuni paistaa pizzan valmiiksi 2–3 minuutissa aidolla tulella.

– MyPizzasta odotetaan kansainvälistä menestystä, sanoo Polar Metallin myyntijohtaja Matti Saukko.

Kiinnostus on ollut laajaa niin kotimaassa kuin maailmallakin. Ensimmäiset tuotteet on jo lähetetty asiakkaille.

Aidolla tulella rapein pohja?

Pizzan paistamisessa tulen avulla on yksi selkeä etu: pizzauunin saa lämmitettyä sellaisiin astemääriin, johon tavallinen kotiuuni ei pysty. Lisäksi menetelmän avulla pizzaan saa helposti rapean pohjan.

– Aito tuli antaa pizzalle maun, jota ei saa mistään muualta. Optimaalinen pizzanpaistolämpötila on 330–350 astetta, Saukko kertoo.

Saukon mukaan Keminmaassa valmistettavat uutuusuunit kestävät hyvin myös Suomen kylmissä olosuhteissa.

– Testasimme uunia Levillä 20 asteen pakkasessa, ja pizzat paistuivat hyvin. Pohjasta tulee sopivan rapea, mutta täytteet pysyvät sopivat mehevinä. 

MypizzaS.Rasinkangas

Kilpailijoita löytyy jo maailmalta

Innokkaista pizzanpaistajista kilpailee myös Kristian Tapaninahon kehittelemä pizzauuni nimeltä Uuni. Tuote on jo saavuttanut menestystä maailmalla. Kauppalehden viime heinäkuussa julkaistun artikkelin mukaan Uunia on jo viety ainakin Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Irlantiin, Hollantiin, Japaniin, Koreaan ja Costa Ricaan. Tuotteen verkkokaupalla on yksityisasiakkaita 30 eri maasta.

Tapaninahon yritys toimi vielä muutama vuosi sitten yhteistyössä Polar Metallin kanssa. Nykyään yritykset toimivat kumpikin tahoillaan ja Uuni valmistetaan muualla. Nähtäväksi jää, haastaako suomalaisvalmisteinen MyPizza Uunin ja muut valmistajat kansainvälisillä markkinoilla.

1:35Tee pizzaa kuin ammattilainen

Lisää aiheesta:

Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissaMarkus joutui sulkemaan 550 neliön ravintolansa koronan takia – avasi 60 neliön pizzerian Espooseen, ja nyt nämä pizzat viedään käsistäIS: Kotipizzan Katja paljastaa simppelin niksin, jolla sinäkin saat täydellistä pizzaa kotona: Uunipellissä piilee salaisuus Anne ja Jukka saivat raumalaisessa pizzeriassa erikoisen pyynnön – toteuttivat toiveen ja hittihän siitä tuli: "Veti ihan hiljaiseksi"Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!Italialainen pizzakokki muistuttaa suomalaisia: Älä unohda näitä, jos haluat oikeasti hyvää pizzaa!
PizzaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta