Suomalainen pizzainnovaatio tähtää maailmalle – kuumalla kikalla kaikkein rapein pohja?

mypizza
Aidolla tulella pizza paistuu valmiiksi vain parissa minuutissa. Polar Metalli

Pizzaa voi valmistaa niin kotiuunissa kuin grillissäkin, mutta tiesitkö, että pizzan leipominen käy myös kotikäyttöön tarkoitetussa, aidolla tulella paistavassa pikku-uunissa?

Suomalaisinnovaatio MyPizza aikoo valloittaa maailman. Ulkokäyttöön tarkoitettu uuni paistaa pizzan valmiiksi 2–3 minuutissa aidolla tulella.

– MyPizzasta odotetaan kansainvälistä menestystä, sanoo Polar Metallin myyntijohtaja Matti Saukko.

Kiinnostus on ollut laajaa niin kotimaassa kuin maailmallakin. Ensimmäiset tuotteet on jo lähetetty asiakkaille.

Aidolla tulella rapein pohja?

Pizzan paistamisessa tulen avulla on yksi selkeä etu: pizzauunin saa lämmitettyä sellaisiin astemääriin, johon tavallinen kotiuuni ei pysty. Lisäksi menetelmän avulla pizzaan saa helposti rapean pohjan.

– Aito tuli antaa pizzalle maun, jota ei saa mistään muualta. Optimaalinen pizzanpaistolämpötila on 330–350 astetta, Saukko kertoo.

Saukon mukaan Keminmaassa valmistettavat uutuusuunit kestävät hyvin myös Suomen kylmissä olosuhteissa.

– Testasimme uunia Levillä 20 asteen pakkasessa, ja pizzat paistuivat hyvin. Pohjasta tulee sopivan rapea, mutta täytteet pysyvät sopivat mehevinä. 

Kilpailijoita löytyy jo maailmalta

Innokkaista pizzanpaistajista kilpailee myös Kristian Tapaninahon kehittelemä pizzauuni nimeltä Uuni. Tuote on jo saavuttanut menestystä maailmalla. Kauppalehden viime heinäkuussa julkaistun artikkelin mukaan Uunia on jo viety ainakin Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Irlantiin, Hollantiin, Japaniin, Koreaan ja Costa Ricaan. Tuotteen verkkokaupalla on yksityisasiakkaita 30 eri maasta.

Tapaninahon yritys toimi vielä muutama vuosi sitten yhteistyössä Polar Metallin kanssa. Nykyään yritykset toimivat kumpikin tahoillaan ja Uuni valmistetaan muualla. Nähtäväksi jää, haastaako suomalaisvalmisteinen MyPizza Uunin ja muut valmistajat kansainvälisillä markkinoilla.

1:35

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja