Suomalaisilla ykkössuosikki Hesburgerin hampurilaisten joukossa: "Suosion salaisuus on yksinkertaisesti maku"

Hesburgerin hampurilaisravintola Helsingissä.
Hesburger on alkujaan turkulainen hampurilaisravintolaketju. Lehtikuva

Makuja.fi otti selvää, mikä on alkujaan turkulaisen hampurilaisravintolaketjun, Hesburgerin suosituin hampurilainen.

Hampurilaiset maistuvat suomalaisille ja suomalaisilla on ykkössuosikkinsa myös kotimaisen hampurilaisketjun tuotteiden joukossa. Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kertoi Makuja.fi:lle, mikä on ravintolaketjun myydyin tuote Suomessa – ja mistä tämä johtuu.

TIESITKÖ? Suomen lisäksi Hesburgereita löytyy Latviasta, Liettuasta, Virosta, Venäjältä, Ukrainasta ja Kazakstanista.

– Hesburgerin myydyin hampurilainen on kerroshampurilainen, jonka suosion salaisuus on yksinkertaisesti maku. Muita vakiovalikoiman suosikkeja ovat Megahampurilainen ja juustohampurilainen, Vuoti toteaa.

Mitä kuuluu Hesburgerille?

Suomessa suljetaan vuoden 2015 aikana peräti joka kymmenes McDonald's-ravintola. Tästä huolimatta suomalaisen hampurilaisketjun, Hesburgerin hampurilaiset käyvät täällä kaupaksi.

– Hesburgerin myynti on parin prosentin kasvuvauhdissa. Suomessa on tällä hetkellä 278 Hesburger-ravintolaa, ja niiden joukossa on lukuisia paikallisia menestystarinoita, Vuoti kertoo.

Viime vuosina Hesburger-ravintoloiden määrä ei ole juurikaan muuttunut Suomessa. Trendi on ollut se, että joka vuosi muutama ravintola suljetaan – mutta liki sama määrä uusia ravintoloita on auennut vuosittain.

– Tänä vuonna avaamme vielä ainakin yhden uuden ravintolan. Etsimme ja tutkimme edelleen jatkuvasti uusia mielenkiintoisia liikepaikkoja, Vuoti toteaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.