Leipätiedotus ry:n teettämän kuluttajakyselyn mukaan suomalaiset ovat nyt innostuneet kauraleivästä.
Suomalainen syö mieluiten terveellisen kauran kauraleipänä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n teettämästä kuluttajakyselystä. Kyselyn mukaan jopa useampi kuin kolme neljästä suomalaisesta pitää kauraleipää houkuttelevimpana kauratuotteena.
Lähes 40 prosenttia kuluttajista on lisännyt kauraleivän syöntiä viimeisen vuoden aikana.
Kauraleipä on noussut lyhyessä ajassa suomalaisten suosikiksi:
– Suomalaisista 77 prosenttia haluaa syödä kauransa leipänä. Perinteinen tapa syödä kaura puurona on pudonnut toiseksi leivän jälkeen. Tämä johtunee siitä, että markkinoilla on nyt hyvin valinnan varaa kauraleivissä, toteaa Leipätiedotus ry:n toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen.
Yhdistyksen mukaan suomessa on maailman rikkain leipäkulttuuri. Täällä leipää leivotaan monista eri viljoista, kun muualla maailmalla pääosa leivästä on vehnäleipää. Suomalaisissa leipomoissa leivontateknologiaa on kehitetty siten, että myös leivontaominaisuuksiltaan haastavasta, mutta terveellisestä, kaurasta voidaan leipoa leipää.
Kauralla runsaasti terveyshyötyjä
Kauran lisääminen ruokavalioon on terveyden kannalta suositeltavaa.