Suomalaisherkku supertrendikäs maailmalla – kokeile kotona huippukokin vinkeillä!

Suomalaisille tuttu aamiaisruoka puuro on noussut maailmalla suureksi trendiksi. Valmista puuroa kotioloissa huippukokki Tomi Björckin resepteillä!

Puuro on trendikäs ruoka, johon saa helposti uudenlaisia makuja kotikeittiössäkin. Keittiömestari Tomi Björckin resepteillä loihdit koko perheelle maistuvan aamiaisen.

Maailmalla jo puurokahviloita

Suomalaisten perinneaamiainen puuro on viime aikoina noussut maailmalla trendiksi. Ainoastaan puuroa tarjoilevissa puurokahviloissa puuro ei todellakaan ole tylsää, vaan makuja ja lisukkeita on moneen lähtöön.

Meillä puuron kaverina ovat usein kotimaiset marjat ja hedelmät, mutta myös kotona puuroa on helppo maustaa ihan uudella tavalla. Vaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Keittiömestari ja huippukokki Tomi Björckin kotona puuroa on ruokapöydässä säännöllisesti.

– Puuro on hyvä raaka-aine, jota minulla on aina kotona. Esimerkiksi kookoskermaan tehtyjä puuroja meillä syödään kotona joka viikko, Tomi Björck kertoo.

Tämän kesän aamiaispuuron Björck maustaa kookoksella ja mangokreemillä. Puurosta voi kuitenkin valmistaa myös lounasta ja illallista.

- Kerran, kun unohdin risottoriisin kauppaan, kehittelin kotona puurosta kalalle risotto-tyyppisen lisukkeen. Puurohiutaleilla voi tehdä vaikka minkälaisia innostavia kokeiluja.

Tomi Björckin kookoskermapuuro

Kookoskermapuuro:

3 dl kookoskermaa

1,5 dl ohrahiutaleita

2 rkl palmusokeria

Keitä kookoskerma, lisää ohrahiutaleet samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin neljä minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon palmusokeri samalla sekoittaen, jotta sokeri ei vajoa pohjalle ja pala kiinni.

Mangokreemi

50 g mangomehua

50 g voita

2/3 dl sokeria

2 munaa

1 munankeltuainen

Yhdistä kaikki ainekset vispilällä kattilassa. Kiehauta ja siivilöi toiseen astiaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Kookosvaniljakastike

2 dl kookoskermaa

5 rkl säilykemaitoa

puolikas vaniljatanko

Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi kattilassa. Anna maustua 15 minuuttia ja siivilöi liemi.

Hedelmäsalaatti

1 mango

2 passionhedelmää

1 persikka

1 lime

1 rkl sokeria

Kuori ja paloittele hedelmät noin arpakuution kokoisiksi paloiksi. Raasta joukkoon limen kuori ja purista myös mehu. Lisää sokeri ja sekoita hyvin.

Tarjoa mangokreemiä, kookosvaniljakastiketta ja hedelmäsalaattia kookoskermapuuron lisukkeena.

Lähde: Deski/Helsingin Mylly Oy

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat