Suomalaisille tuttu aamiaisruoka puuro on noussut maailmalla suureksi trendiksi. Valmista puuroa kotioloissa huippukokki Tomi Björckin resepteillä!
Puuro on trendikäs ruoka, johon saa helposti uudenlaisia makuja kotikeittiössäkin. Keittiömestari Tomi Björckin resepteillä loihdit koko perheelle maistuvan aamiaisen.
Maailmalla jo puurokahviloita
Suomalaisten perinneaamiainen puuro on viime aikoina noussut maailmalla trendiksi. Ainoastaan puuroa tarjoilevissa puurokahviloissa puuro ei todellakaan ole tylsää, vaan makuja ja lisukkeita on moneen lähtöön.
Meillä puuron kaverina ovat usein kotimaiset marjat ja hedelmät, mutta myös kotona puuroa on helppo maustaa ihan uudella tavalla. Vaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana.
Keittiömestari ja huippukokki Tomi Björckin kotona puuroa on ruokapöydässä säännöllisesti.
– Puuro on hyvä raaka-aine, jota minulla on aina kotona. Esimerkiksi kookoskermaan tehtyjä puuroja meillä syödään kotona joka viikko, Tomi Björck kertoo.
Tämän kesän aamiaispuuron Björck maustaa kookoksella ja mangokreemillä. Puurosta voi kuitenkin valmistaa myös lounasta ja illallista.
- Kerran, kun unohdin risottoriisin kauppaan, kehittelin kotona puurosta kalalle risotto-tyyppisen lisukkeen. Puurohiutaleilla voi tehdä vaikka minkälaisia innostavia kokeiluja.
