Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisherkku supertrendikäs maailmalla – kokeile kotona huippukokin vinkeillä!

Julkaistu 16.06.2014 12:48

MTV LIFESTYLE

Suomalaisille tuttu aamiaisruoka puuro on noussut maailmalla suureksi trendiksi. Valmista puuroa kotioloissa huippukokki Tomi Björckin resepteillä!

Puuro on trendikäs ruoka, johon saa helposti uudenlaisia makuja kotikeittiössäkin. Keittiömestari Tomi Björckin resepteillä loihdit koko perheelle maistuvan aamiaisen.

Maailmalla jo puurokahviloita

Suomalaisten perinneaamiainen puuro on viime aikoina noussut maailmalla trendiksi. Ainoastaan puuroa tarjoilevissa puurokahviloissa puuro ei todellakaan ole tylsää, vaan makuja ja lisukkeita on moneen lähtöön.

Meillä puuron kaverina ovat usein kotimaiset marjat ja hedelmät, mutta myös kotona puuroa on helppo maustaa ihan uudella tavalla. Vaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Keittiömestari ja huippukokki Tomi Björckin kotona puuroa on ruokapöydässä säännöllisesti.

– Puuro on hyvä raaka-aine, jota minulla on aina kotona. Esimerkiksi kookoskermaan tehtyjä puuroja meillä syödään kotona joka viikko, Tomi Björck kertoo.

Tämän kesän aamiaispuuron Björck maustaa kookoksella ja mangokreemillä. Puurosta voi kuitenkin valmistaa myös lounasta ja illallista.

- Kerran, kun unohdin risottoriisin kauppaan, kehittelin kotona puurosta kalalle risotto-tyyppisen lisukkeen. Puurohiutaleilla voi tehdä vaikka minkälaisia innostavia kokeiluja.

Tomi Björckin kookoskermapuuro

Kookoskermapuuro:

3 dl kookoskermaa

1,5 dl ohrahiutaleita

2 rkl palmusokeria

Keitä kookoskerma, lisää ohrahiutaleet samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin neljä minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon palmusokeri samalla sekoittaen, jotta sokeri ei vajoa pohjalle ja pala kiinni.

Mangokreemi

50 g mangomehua

50 g voita

2/3 dl sokeria

2 munaa

1 munankeltuainen

Yhdistä kaikki ainekset vispilällä kattilassa. Kiehauta ja siivilöi toiseen astiaan. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Kookosvaniljakastike

2 dl kookoskermaa

5 rkl säilykemaitoa

puolikas vaniljatanko

Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi kattilassa. Anna maustua 15 minuuttia ja siivilöi liemi.

Hedelmäsalaatti

1 mango

2 passionhedelmää

1 persikka

1 lime

1 rkl sokeria

Kuori ja paloittele hedelmät noin arpakuution kokoisiksi paloiksi. Raasta joukkoon limen kuori ja purista myös mehu. Lisää sokeri ja sekoita hyvin.

Tarjoa mangokreemiä, kookosvaniljakastiketta ja hedelmäsalaattia kookoskermapuuron lisukkeena.

Lähde: Deski/Helsingin Mylly Oy

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Milloin söit viimeksi? Iki-ihana puuro on monelle jo lapsuudesta tuttuOletko sinäkin syönyt? Lapsuudesta tuttu hittiruoka hurmaa edelleen – testaa kotona!Yksi parhaista omenaresepteistä on varmasti sinullekin tuttu – superhelppoa retrojälkkäriä on vaikea päihittääPaluu menneisyyteen: Syksyn paras puuro lapsuudestasi – tätä reseptiä ei kannata unohtaa! Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Tee aamupuurostasi kunnon proteiinipommi – tätä kannattaa kokeilla kotona!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:45
    Ruoka

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 10:21
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide