Suomalaisfirma keksi uuden kasviperäisen proteiinituotteen: "Tajuttiin superyksinkertainen ja hyvin olennainen asia"
Härkis-härkäpapuvalmisteen tekijöiltä on tulossa uusi härkäpapupohjainen tuote, jossa on satsattu ennen kaikkea hyvään makuun.
Suomalaisesta härkäpavusta kasvisruokatuotteita kehittävä Verso Food tuo kauppoihin ja suurkeittiöihin uuden ruokainnovaation. Uusi Beanit-härkäpapusuikale on pitkän tuotekehityksen tulos ja ensimmäinen laatuaan maailmassa.
– Me uskomme vahvasti suomalaiseen härkäpapuun ja siitä jalostamiemme tuotteiden suosioon. Askel askeleelta vastuullinen syöminen laajentuu uusiin ruokapöytiin ja tilanteisiin. Kasvupotentiaalia löytyy Suomesta ja maailmalta, kertoo Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää.
Härkäpaputuote lanseerattiin Härkiks-brändin sijaan uuden Beanit-brändin alle. Härkis-tuotteet eivät kuitenkaan ole katoamassa kaupasta.
– Beanit-brändi on luotu kansainvälistymistä ajatellen. Härkis on todella ihana ja sympaattinen nimi, mutta ei ehkä toimi naapurimaissa, kertoo Verso Foodin markkinointijohtaja Annika Boström-Kumlin.
Ahaa-elämys: Maku on tärkein
Uusi Beanit-härkäpapusuikale ja Härkis-tuotteet valmistetaan yrityksen uudella Kauhavan tehtaalla. Kun Härkis-tuotteet valmistetaan kokonaisista härkäpavuista papumurskaksi, härkäpapusuikaleet tehdään puolestaan papujauhoista. Suikaleissa on enemmän rakennetta ja puruvastusta ja niiden voisi sanoa muistuttavan suutuntumaltaan kebab-suikaleita tai kanaa.
Härkäpapusuikaleita kehittäessä Verso Food’illa ymmärrettiin yksi simppeli fakta: maku on tärkein. Jos kasvistuotteita myydään ainoastaan vastuullisuudella, ne eivät herätä ihmisten kiinnostusta.
– Saimme ahaa-elämyksen ja tajusimme superyksinkertaisen ja hyvin olennaisen asian. Meidän täytyy lähestyä asiaa maku edellä. Kun käännetään asia toisinpäin, eikä korosteta vastuullisuutta, vaan makua, niin ihmisiä alkaa kiinnostaa, Boström-Kumlin kertoo.
Niinpä härkäpapusuikaleiden makuun todella päätettiin panostaa. Uusi härkäpapusuikale tulee kauppoihin loppukesästä tai syksyllä. Saatavilla on kolme eri makuvarianttia: maustamaton, sitruuna ja yrtti-valkosipuli. Tuote sopii monenlaiseen ruoanlaittoon ja toimii esimerkiksi pastoissa, wokeissa, salaateissa ja täytetyissä leivissä. Kesällä Beanit-härkäpapusuikaleita on mahdollisuus päästä maistamaan jo suomalaisilla festareilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje