Suomalaiset paljastivat suosikkiruokansa – lue listaus!

lasagne
Shutterstock

Suomalaisten lempilounasruoat ovat Fazerin verkkokyselyn mukaan lasagne, tortillat ja lohikeitto. Amica.fi-sivuston kyselyyn vastasi eri puolilta maata noin 2 800 suomalaista.

Lounas on tärkeä hetki päivässä muun muassa jaksamisen kannalta ja ruoan maun lisäksi tärkeitä asioita suomalaisille ovat ruoan esillelaitto ja ystävällinen palvelu. 

Suomalaisten makumieltymykset lounasruokailussa ovat muuttuneet ja muuttuvat edelleen: kaukomaiden vaikutteet, kasvisruoka ja lounaan tärkeys päivän lämpimänä ruokana korostuvat. 

Lasagne on suomalaisten suosikki

Suomalaisten lempilounasruoat ovat Fazerin kyselyn mukaan lasagne, tortillat, lohikeitto, lihapullat ja perunamuusi sekä paistetut muikut. Vastaajille oli annettu valmiiksi muutamia lempiruokavaihtoehtoja, jotka ovat nousseet esiin aiemmin Amica-ravintoloiden omissa ravintolakohtaisissa lempiruokakyselyissä. Tämän lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma lempilounasruokavaihtoehto. Äänet valmiiden vaihtoehtojen välillä jakautuivat erittäin tasaisesti.

– Lempiruoat ovat muuttuneet perinteisestä suomalaisesta lounasruoasta, johon kuului muun muassa makaronilaatikko. Lasagne ja tortilla yleistyivät 2000-luvulla henkilöstöravintoloissa ja ne ovat muotoutuneet jo osaksi suomalaista perinnettä. Suomalaiset pitävät kalasta ja tämä näkyy tuloksista: lohikeitto ja paistetut muikut nousivat viiden kärkeen. Spontaanisti ehdotetuissa vastauksissa nousi muun muassa uunimakkara ja pinaattikeitto perinteisinä suomalaisina herkkuina, kertoo gastronomiasta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Marianne Nordblom Fazer Food Servicesiltä.

Suomalaisten top 10 -lempilounasruoat ovat:

1. Lasagne

2. Tortillat

3. Lohikeitto

4. Lihapullat ja perunamuusi

5. Paistetut muikut

6. Kaalilaatikko

7. Maksapihvit

8. Pizza

9. Makaronilaatikko

10. Silakkapihvit

Lähde: Fazer

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja