Mainos

Suomalaiset kondiittorit perustivat yrityksen Ranskaan: "Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle"

Pariisiin pitopalvelun perustaneiden suomalaisnaisten mukaan pohjoismaisuus on myös leivonnaisten saralla asia, joka myy. 

Huomenta Suomessa vierailleiden kondiittoreiden Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen tarina nimekkäiksi kondiittoreiksi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Koulutukseltaan kielitieteilijä oleva Leino kohtasi Ranskaan muutettuaan kääntäjänä ja kulttuurituottajana työskentelevän Toivosen, ja loppu on historiaa.

Pariisissa ollut kysyntää erilaiselle leivonnalle

Naiset perustivat Leivonen-nimeä kantavan yrityksen, joka tarjoilee niin pohjoismaisia kuin ranskalaisiakin leivonnaisia. Naisten mukaan yritys on otettu perinteikkäässä maassa todella hyvin vastaan. 

– Huomaa, että Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle ja resepteille. Ja pohjoismaisuudelle, se on aina muotia siellä, Toivonen kertoo. 

Muutama vuosi sitten naiset suorittivat ranskalaisen kondiittorin tutkinnon, jonka kautta he oppivat ranskalaiset perustekniikat ja reseptit. Näitä oppimiaan asioita he jakavat myös La Pâtisserie-uutuuskirjassaan. 

Miten ranskalaiset leipomistekniikat eroavat suomalaisista? Miten ranskalaiset pysyvät niin hoikkina kaikista herkuista huolimatta? Katso koko haastattelu videolta.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja