Suomalaiset kondiittorit perustivat yrityksen Ranskaan: "Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle"

6:35 Suomalaiset kondiittorit Pariisissa

Pariisiin pitopalvelun perustaneiden suomalaisnaisten mukaan pohjoismaisuus on myös leivonnaisten saralla asia, joka myy. 

Huomenta Suomessa vierailleiden kondiittoreiden Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen tarina nimekkäiksi kondiittoreiksi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Koulutukseltaan kielitieteilijä oleva Leino kohtasi Ranskaan muutettuaan kääntäjänä ja kulttuurituottajana työskentelevän Toivosen, ja loppu on historiaa.

Pariisissa ollut kysyntää erilaiselle leivonnalle

Naiset perustivat Leivonen-nimeä kantavan yrityksen, joka tarjoilee niin pohjoismaisia kuin ranskalaisiakin leivonnaisia. Naisten mukaan yritys on otettu perinteikkäässä maassa todella hyvin vastaan. 

– Huomaa, että Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle ja resepteille. Ja pohjoismaisuudelle, se on aina muotia siellä, Toivonen kertoo. 

Muutama vuosi sitten naiset suorittivat ranskalaisen kondiittorin tutkinnon, jonka kautta he oppivat ranskalaiset perustekniikat ja reseptit. Näitä oppimiaan asioita he jakavat myös La Pâtisserie-uutuuskirjassaan. 

Miten ranskalaiset leipomistekniikat eroavat suomalaisista? Miten ranskalaiset pysyvät niin hoikkina kaikista herkuista huolimatta? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja