Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiset kondiittorit perustivat yrityksen Ranskaan: "Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle"

6:35Suomalaiset kondiittorit Pariisissa
Julkaistu 19.04.2018 10:08

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pariisiin pitopalvelun perustaneiden suomalaisnaisten mukaan pohjoismaisuus on myös leivonnaisten saralla asia, joka myy. 

Huomenta Suomessa vierailleiden kondiittoreiden Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen tarina nimekkäiksi kondiittoreiksi on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Koulutukseltaan kielitieteilijä oleva Leino kohtasi Ranskaan muutettuaan kääntäjänä ja kulttuurituottajana työskentelevän Toivosen, ja loppu on historiaa.

Pariisissa ollut kysyntää erilaiselle leivonnalle

Naiset perustivat Leivonen-nimeä kantavan yrityksen, joka tarjoilee niin pohjoismaisia kuin ranskalaisiakin leivonnaisia. Naisten mukaan yritys on otettu perinteikkäässä maassa todella hyvin vastaan. 

– Huomaa, että Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle ja resepteille. Ja pohjoismaisuudelle, se on aina muotia siellä, Toivonen kertoo. 

Muutama vuosi sitten naiset suorittivat ranskalaisen kondiittorin tutkinnon, jonka kautta he oppivat ranskalaiset perustekniikat ja reseptit. Näitä oppimiaan asioita he jakavat myös La Pâtisserie-uutuuskirjassaan. 

Miten ranskalaiset leipomistekniikat eroavat suomalaisista? Miten ranskalaiset pysyvät niin hoikkina kaikista herkuista huolimatta? Katso koko haastattelu videolta.

Lisää aiheesta:

Ulkomaiset huippukokit pummivat Hans Välimäeltä yllättävää suomalaistuotettaKoko Suomi himoitsee nyt näitä donitseja – leipuri paljastaa mahtavan maun salaisuuden: "Jos ei onnistu, ei myydä mitään"Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleMaria perusti leipomon itähelsinkiläisen kerrostalon alakertaan – asiakkaat hehkuttavat: "Ei näin hyviä tuotteita saa mistään Alepasta"Tanskalainen tv-kokki Mette Blomsterberg kertoo, miksi leipominen on nyt niin trendikästä: ”Kotoisaa, lämmintä ja tuttua”
LeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • ma17:01
    Huomenta Suomi

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 26.11.18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • 25.11.15:34
    Joulu

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 24.11.16:45
    Ruoka

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • 15.11.09:57
    Ruoka

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin