Suomalaiset kondiittorit perustivat yrityksen Ranskaan: "Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle"
Pariisiin pitopalvelun perustaneiden suomalaisnaisten mukaan pohjoismaisuus on myös leivonnaisten saralla asia, joka myy.
Huomenta Suomessa vierailleiden kondiittoreiden Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen tarina nimekkäiksi kondiittoreiksi on vähintäänkin mielenkiintoinen.
Koulutukseltaan kielitieteilijä oleva Leino kohtasi Ranskaan muutettuaan kääntäjänä ja kulttuurituottajana työskentelevän Toivosen, ja loppu on historiaa.
Pariisissa ollut kysyntää erilaiselle leivonnalle
Naiset perustivat Leivonen-nimeä kantavan yrityksen, joka tarjoilee niin pohjoismaisia kuin ranskalaisiakin leivonnaisia. Naisten mukaan yritys on otettu perinteikkäässä maassa todella hyvin vastaan.
– Huomaa, että Pariisissa on ollut paljon kysyntää erilaiselle leivonnalle ja resepteille. Ja pohjoismaisuudelle, se on aina muotia siellä, Toivonen kertoo.
Muutama vuosi sitten naiset suorittivat ranskalaisen kondiittorin tutkinnon, jonka kautta he oppivat ranskalaiset perustekniikat ja reseptit. Näitä oppimiaan asioita he jakavat myös La Pâtisserie-uutuuskirjassaan.
Miten ranskalaiset leipomistekniikat eroavat suomalaisista? Miten ranskalaiset pysyvät niin hoikkina kaikista herkuista huolimatta? Katso koko haastattelu videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti