Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista kalaa – "todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen"

6:04Kotimaista kalaa ekologisesti
Julkaistu 07.02.2018 14:44
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kokki Jyrki Sukula ja WWF Suomen asiantuntija Matti Ovaska puhuivat keskiviikkoisessa Huomenta Suomen haastattelussa ekologisesta kalan kasvattamisesta ja siitä, syövätkö suomalaiset enemmän kotimaista vai ulkomailta tuotua kalaa.

WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoo lähetyksessä, että kyselytutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat kotimaista kalaa ja haluaisivat syödä sitä enemmän.

– Todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen, sillä 80 prosenttia syödystä kalasta on tuontikalaa.

Ovaskan mukaan eniten suomalaisille maistuukin norjalainen kasvatettu lohi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä käytännön asioita kuluttajien tulisi Sukulan ja Ovaskan mielestä pitää mielessä, kun he menevät ostamaan kalaa kaupan tiskiltä. Entä miten kalaa kasvatetaan ekologisesti?

Lisää aiheesta:

Henri Alén jyrähtää kalasta: "Jokin on yhtälössä pielessä"Ruotsalaisasiantuntija tyrmää Suomenkin suosituimman kalan: Jätä mieluummin syömättä
Yksi asia on todella vinksallaan suomalaisten kalan syönnissä – kokki jyrähtää: "Norjalaisesta lohesta ei pitäisi julkaista enää yhtäkään reseptiä"
Markus Maulavirta järkyttyi naudanlihakohusta: "Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas"
"Halvempaa kuin lohi" – kolme mahtavaa kalaa, joita kannattaa ostaa juuri nyt
Raaka-aine, joka on nyt Suomessa suositumpaa kuin koskaan: "Terveysvaikutukset ovat todella merkittävä tekijä"
Kalasuomalainen ruokaRuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 21.11.17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa