Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista kalaa – "todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen"

Kotimaista kalaa ekologisesti 6:04 Kotimaista kalaa ekologisesti

Kokki Jyrki Sukula ja WWF Suomen asiantuntija Matti Ovaska puhuivat keskiviikkoisessa Huomenta Suomen haastattelussa ekologisesta kalan kasvattamisesta ja siitä, syövätkö suomalaiset enemmän kotimaista vai ulkomailta tuotua kalaa.

WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoo lähetyksessä, että kyselytutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat kotimaista kalaa ja haluaisivat syödä sitä enemmän.

– Todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen, sillä 80 prosenttia syödystä kalasta on tuontikalaa.

Ovaskan mukaan eniten suomalaisille maistuukin norjalainen kasvatettu lohi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä käytännön asioita kuluttajien tulisi Sukulan ja Ovaskan mielestä pitää mielessä, kun he menevät ostamaan kalaa kaupan tiskiltä. Entä miten kalaa kasvatetaan ekologisesti?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.