Suomalaiset ahmivat juuri nyt: Euron ruoka, jolla on huikea miljoonamyynti
Perinteinen hernekeitto lämmittää mukavasti talvipakkasilla ja kuuluu perinteisesti laskiaisen ruokapöytään. Laskiaisen aikaan Suomessa myydäänkin valmishernekeittoa miljoonia purkkeja.
Ennen kuin on aika herkutella laskiaispullilla, täytyy vatsa tietysti täyttää proteiinipitoisella hernekeitolla! Monet valmistavat perinteisen sopan itse herneitä yön yli liottamalla, toiset haluavat oikaista ja heille riittääkin kaupan valmisversio – joko sellaisenaan tai tuunattuna.
Purkkihernari on alkuvuoden hittiruoka
Suomen suosituinta purkkihernekeittoa, Jalostajan hernekeittoa myydäänkin alkuvuoden aikana yli 2 miljoonaa purkillista. Normaalisti kaupassa hieman yli euron maksavaa purkkihernekeittoa on valmistettu jo vuodesta 1952.
Sesonkia varten Jalostajalla tehdään pidempää työviikkoa neljän kuukauden ajan marraskuun alusta helmikuun loppuun. Hernekeitto valmistetaan yksinkertaisesti suomalaisista herneistä, vedestä sekä sianlihasta.
Hernekeitto ei myöskään sisällä säilöntäaineita, sillä tuote pakataan ilmatiiviisti peltitölkkeihin ja lämpökäsitellään painekattilassa parin tunnin ajan. Jalostajan mukaan ilmatiiviin tölkin sisältö on syömäkelpoista jopa vuosikymmenenkin päästä. Aromit eivät vain säily tuoreena näin pitkään.
Jos haluat valmistaa perinteistä hernekeittoa itse, kokeile esimerkiksi Hellapoliisin hernekeittoa
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti