Suomalaisen Ossin Burger King -maalaus nousi uutisotsikoihin maailmalla – pikaruokaketju viis veisaa kritiikistä: "Seisomme täysin arvojemme takana"

BK_Pride_Outdoor
Burger King

Suomalaisen Ossi Hiekkalan Burger Kingille tekemä maalaus nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin. Maalauksessa Burger Kingin oma maskotti suutelee McDonald'sin maskottia. 

Helsinki Pride -viikon aikana moni yritys on tunnustanut sateenkaaren värejä tasa-arvon puolesta. Ossi Hiekkalan Burger Kingille tekemä maalaus "Love conquers all" juhlii Pride-viikkoa ja rakkautta kaikissa sen muodoissa, pikaruokaketjun tiedotteessa kerrotaan.

Kantaaottava maalaus on kerännyt sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota, ja se on saanut  Burger Kingin mukaan positiivisen vastaanoton ohella myös kritiikkiä. Se ei ole kuitenkaan pikaruokaketjulle ongelma. 

– Olemme olleet jo vuosien ajan Priden yhteistyökumppani, ja seisomme täysin arvojemme takana. Jos meitä kritisoidaan rakkauden monimuotoisuuden ja yksilönvapauden kannattamisesta, niin se ei meitä haittaa, kertoo Burger King Suomen brand manager Kaisa Kasila.

Maskottien välisestä suudelmasta on kirjoitettu myös kymmeniä artikkeleja kansainvälisissä medioissa, kuten esimerkiksi AdWeek- ja Crain’s Chicago Business -julkaisuissa.

Kinastelun taustalla kunnioitus

McDonald’sin ja Burger Kingin välinen naljailu on tuttua maailmalta. Olemme aiemmin uutisoineet useista eri tempauksista, joita pikaruokaketjut ovat toisilleen järjestäneet härnäysmielessä. Kesällä muun muassa Suomen Burger King yritti viedä McDonald'silta härskisti asiakkaita lupaamalla ilmaisen ruokatoimituksen kilpailijansa ravintoloihin

Nyt julkaistulla maalauksella halutaan kuitenkin tarkoittaa kilpailijalle pelkästään hyvää.

– Burger King on aina puolustanut tasa-arvoa, rakkautta ja jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Kiusoittelemme välillä kilpailijaamme, mutta sekin kumpuaa vain ja ainoastaan kunnioituksesta heitä kohtaan. Ja tiedämme, että McDonald’s seisoo samojen arvojen takana kuin mekin, jatkaa Kasila.

Kauan odotetun suudelman voi nähdä Pride-viikon aikana ulkomainoksissa, printissä sekä Burger Kingin omissa kanavissa ja ravintoloissa kautta Suomen.

Juttua muokattu 11.9.2020 klo 17.50: Korjattu Ossi Hiekkalan nimi.

***

1:26

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja