Suomalaisen internetkansan unelma: Huippuravintolassa työskentelee juustomestari Pascal Vittu
Saammeko esitellä, juustomestari Pascal Vittu. Mahtaakohan newyorkilaisessa huippuravintolassa työskentelevä herra ymmärtää yhtäkkistä suosiotaan Suomessa?
The Wall Street Journal julkaisi keskiviikkona vedet kielelle herauttavan artikkelin juustoista ja niitä työkseen nälkäisille asiakkaille tarjoilevasta juustomestarista, Pascal Vittusta. Arvatenkin suomalainen internetkansa pakahtui onnesta kuullessaan miesparasta, jota näin hienolla syntymänimellä oli siunattu. Pascal Vittu työskentelee New Yorkissa arvostetussa huippukokki Daniel Bouloudin Michelin-ravintola Danielissa.
Vittu suosittelee viittä juustoa
Ja onhan se toki vaikeaa pidätellä naurua, kun Wall Street Journal kuvailee herra Vittun rakkautta juustoon:
”Yleensä herra Vittu haluaa tarjoilla lajitelman juustoja, kutsuen viittä lajiketta täydelliseksi luvuksi pöytäseurueelle jaettavaksi.
– Viidellä eri juustolla sinulla on tilaisuus kattaa eri juustojen makuprofiilien kirjot toistamatta itseäsi, kertoo herra Vittu, jolla on yleensä 25–30 juustolajiketta kerrallaan ravintola Danielissa.”
Pascal Vittu muistuttaa myös, että monen ihmisen yllätykseksi valkoviini maistuu usein paremmin juuston kumppanina kuin punaviini. Vuohenjuustoa herra Vittu suosittelee nautittavaksi esimerkiksi kevyen kalifornialaisen tai Loire Valleyn Sauvignon Blancin kera. Kermainen camembert tai brie sopii sen sijaan paremmin yhteen kompleksisemman ja rehevän chardonnayn kanssa.
Nähtäväksi jää, täyttyykö Wall Street Journalin artikkelin kommenttikenttä vielä innokkaiden suomalaisfanien kommenteista. Lehden artikkelista ja juustomestari Pascal Vittusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Stara.
Lähde: Wall Street Journal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan