Saammeko esitellä, juustomestari Pascal Vittu. Mahtaakohan newyorkilaisessa huippuravintolassa työskentelevä herra ymmärtää yhtäkkistä suosiotaan Suomessa?
The Wall Street Journal julkaisi keskiviikkona vedet kielelle herauttavan artikkelin juustoista ja niitä työkseen nälkäisille asiakkaille tarjoilevasta juustomestarista, Pascal Vittusta. Arvatenkin suomalainen internetkansa pakahtui onnesta kuullessaan miesparasta, jota näin hienolla syntymänimellä oli siunattu. Pascal Vittu työskentelee New Yorkissa arvostetussa huippukokki Daniel Bouloudin Michelin-ravintola Danielissa.
Vittu suosittelee viittä juustoa
Ja onhan se toki vaikeaa pidätellä naurua, kun Wall Street Journal kuvailee herra Vittun rakkautta juustoon:
”Yleensä herra Vittu haluaa tarjoilla lajitelman juustoja, kutsuen viittä lajiketta täydelliseksi luvuksi pöytäseurueelle jaettavaksi.
– Viidellä eri juustolla sinulla on tilaisuus kattaa eri juustojen makuprofiilien kirjot toistamatta itseäsi, kertoo herra Vittu, jolla on yleensä 25–30 juustolajiketta kerrallaan ravintola Danielissa.”
Pascal Vittu muistuttaa myös, että monen ihmisen yllätykseksi valkoviini maistuu usein paremmin juuston kumppanina kuin punaviini. Vuohenjuustoa herra Vittu suosittelee nautittavaksi esimerkiksi kevyen kalifornialaisen tai Loire Valleyn Sauvignon Blancin kera. Kermainen camembert tai brie sopii sen sijaan paremmin yhteen kompleksisemman ja rehevän chardonnayn kanssa.
Nähtäväksi jää, täyttyykö Wall Street Journalin artikkelin kommenttikenttä vielä innokkaiden suomalaisfanien kommenteista. Lehden artikkelista ja juustomestari Pascal Vittusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Stara.
Lähde: Wall Street Journal