0:31

Suomalaiselle innovaatiolle ainutlaatuinen patentti – valmiista munavoista seuraava vientihitti?

Munax Oy on saanut Laitilan Kanatarhan Munavoille Euroopan laajuisen patentin. Yritys uskoo patentin edistävän suomalaisille rakkaan tuotteen tunnettavuutta maailmalla. 

Kananmunan voi kypsentää myös mikrossa. Katso helppo vinkki videolta. 

Karjalanpiirakan luottokumppani munavoi saatetaan pian tuntea ympäri maailmaa suomalaisyrityksen saatua heti valmiille munavoilleen Euroopan laajuisen patentin. 

Munax Oy on Suomen ainoa kananmunatalo, joka on tuotekehittänyt ja jalostanut kananmunaa näin pitkälle.

–  Patentin myöntäminen Munaxille on merkityksellinen asia. Vain harva suomalainen elintarviketalo on saanut patentin, joten patentin merkitys koko Suomelle on hienoa juttu, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Laitilan Kanatarhan Munavoi on myynnissä niin S- kuin K-ryhmän ruokakaupoissa.

Patentilla vaikutusta vientimarkkinoihin

Kyseisen tuotteen valtteja ovat muun muassa sen helppokäyttöisyys ja kotimaisuus. Heti valmis ja säilöntäaineeton munavoi valmistetaan suomalaisesta laktoosittomasta voista ja kananmunista. Toisin kuin kotitekoinen munavoi, tämä säilöntäaineeton tuote säilyy jopa neljä viikkoa. 

Yrityksen mukaan munavoita syödään pajon esimerkiksi Virossa, ja patentin saaminen saattaakin vaikuttaa positiivisesti myös vientimarkkinoihin. 

– Jokainen tietää, että itse valmistettu munavoi pitää ennen tarjoilua pehmetä pöydällä. Meidän munavoin voi nostaa suoraan jääkaapista pöytään ja se on silti heti levittyvä. Näin ollen myös monet ammattikeittiöt, kahvilat ja hoivapuolen asiakkaat ovat löytäneet tuotteen. Laitilan Kanatarhan Munavoissa on ansainnut myös Avainlippu-merkin, Torikka kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja