Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailtiin helsinkiläisellä jäätelötehtaalla. Miten uusia jäätelömakuja käytännössä suunnitellaan?
3 Kaverin Jäätelön innovaatiopäällikkö Henna Kainulainen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa tarkemmin erilaisten jäätelömakujen suunnitteluprosessista.
Uusia jäätelömakuja suunnitellaan isossa tiimissä, ja yhteistyötä tehdään niin tuotekehittäjien kuin yrityksen markkinointipuolen kanssa.
– Se on yhdistelmä sitä, että saadaan mahdollisimman hyvä tuote, mikä on mahdollisimman innovatiivinen ja jännittävä. Mutta toisaalta sitä, mikä myös todennäköisesti myy, Kainulainen totesi.
Lue myös: Tällaisia ovat kesän uutuusjäätelöt – lapsiraati testasi!
Millainen on hyvä jäätelö?
Jäätelön rakennetta mietitään suunnitteluvaiheessa myös paljon. Kainulaisen mukaan rakenteen tulisi olla kermainen, ja siinä ei saisi olla hileisyyttä. Suutuntuma otetaan jäätelöä suunnitellessa huomioon.
Makuja suunnitellaan 3 Kaverin Jäätelöllä toisinaan työpajoissa, joissa jäätelöpohjaan kokeillaan vaikka viittäkymmentä eri makua. Välillä jäätelömakuideat tulevat jostain muualta.

