Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilytätkö vodkaa pakastimessa? Asiantuntija: Ota se sieltä äkkiä ulos!

Shutterstock
Julkaistu 27.10.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni meistä säilyttää vodkaa pakastimessa, mutta tämä on juoma-asiantuntijan mukaan virhe, johon ei missään nimessä kannattaisi sortua. Nosta siis pullo viimeistään nyt takaisin pöydälle tai kaapin päälle!

VIDEO: Samppanjan kaatamisessa on omat niksinsä.

Jos rakastat jääkylmiä vodkashotteja, juoman säilyttäminen pakastimessa voi tuntua hyvältä ajatukselta. Vodkamerkki Grey Goosen takana vaikuttava Francois Thubault kuvailee vodkan säilyttämistä pakastimessa kuitenkin viimeiseksi asiaksi, johon kannattaa sortua. 

Thubaultin mukaan pakastuksella on negatiivinen vaikutus juoman makuun, ja etenkin laatuvodkat kannattaa napata pakastimesta pois mahdollisimman nopeasti.

Jäähdyttäminen heikentää juoman makua

Pakastimen sijaan Thubault suosittelee säilyttämään vodkaa huoneenlämmössä, mutta tarjoilemaan sen jääpalojen kera.

Huoneenlämpöisenä nautittuna vodkan maku voi asiantuntijan mukaan olla hieman liian aggressiivinen, mutta muutaman jääpalan kanssa nautittuna juoma viilentyy nopeasti ideaalilämpötilaan; 0–4-asteeseen.

LUE MYÖS: Finlandia-vodka sai uuden ilmeen – näin suomalaisten suosikkijuoma on muuttunut vuosikymmenten varrella

Samaa mieltä vodkan pakastamisesta on myös mixologi Claire Smith.

– Raaka-aineen maku ja persoonallisuus heikentyvät jäähdytettäessä, Smith kertoo Complex-sivuston haastattelussa.

Jos kuitenkin omistat halpaa ja kurkkua polttavaa vodkaa, juoman jäähdyttäminen voi tässä tapauksessa olla hyvä idea. 

Lähde. TheSun 

Lisää aiheesta:

Älä haksahda netissä jaettuun kuohuviinikikkaan: "Ihan diibadaabaa"Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonAlkoholi ei säily ikuisesti – näistä merkeistä tunnistat, ovatko juomasi vielä juomakelpoisiaRavistettuna vai sittenkin sekoitettuna? Vodkaexpertti tyrmää James Bondin legendaarisen tavan nauttia klassikkodrinkkiäTäydellisen gin & tonicin salaisuus piilee yhdessä oleellisessa työvaiheessa – ethän sinäkin jätä tätä välistä?
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?

  • 25.9.17:14
    Viinit

    Suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen viiniostoksilla: "Olemme vähän Big Mac -kansaa"

  • 25.9.15:56
    Sokeri

    Hallitukselta limpsalinjaus: Mitä enemmän sokeria, sitä enemmän veroa

  • 16.9.12:32
    Alko

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 16.9.07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?