Suomalainen rypsiporsas hurmasi aasialaiset – "arktinen tuote" myyntiin yli sataan kiinalaiseen supermarkettiin ja verkkokauppaan

possu1
HK

HKScan on solminut ensimmäisenä suomalaisena liha-alan yhtiönä sopimuksen kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban kanssa. 

Suomalaisen rypsiporsaan on aiemmin uutioistu löytäneen tiensä aasialaisten huippuravintoloiden ruokalistoille, mutta tämä oli selvästi vasta alkua.

Nyt HKScan kertoo tehneensä sopimuksen kiinalaisen verkkokauppajätin kanssa. Sopimuksen myötä yhtiö saa tuotteensa myyntiin Alibaban korkealuokkaisen Hema-ketjun supermarketteihin ja verkkokauppaan. Supermarketteja Hema-konseptilla on tällä hetkellä noin sata ympäri Kiinaa. 

Sopimus viitoittaa tietä muille suomalaistuotteille

Yhtiön mukaan rypsiporsas vakuutti ketjun nopeasti. 

– Ketjuun on erittäin vaikea päästä, vain muutama suomalainen tuote on hyväksytty valikoimaan. Tuotteemme puhdas maku, terveellisempi rasvakoostumus sekä arktinen alkuperä kiinnostivat Hema-ketjua ja he tekivät nopean listauspäätöksen, HKScanin viennistä vastaava johtaja Jukka Nikkinen sanoo.

HKScanin mukaan sopimus on tärkeä paitsi yhtiölle, myös koko Suomen ruokateollisuudelle; sopimuksella yhtiö viitoittaa tietä myös muille suomalaisille puhtaille ja turvallisille elintarvikkeille Kiinan markkinoilla. 

Yhtiölle itselleen Alibaban kanssa tehty sopimus oli vasta alkua. 

– Kasvatamme jakelua Hema-ketjun sisällä Shanghaissa ja lähialueilla. Tämän jälkeen suunnitelmissa on laajentuminen muihin premium-ruokakauppoihin kivijalassa ja verkkokaupassa. Kolmantena askeleena lähdemme laajentamaan fokusta Kiinan muihin suurkaupunkeihin, Nikkinen kertoo.

Videolta voit katsoa, kuinka maistatus aasialaisille asiakkaille oikein sujui. 

Lähde: HKScan 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.