Mainos

Aasialaiset hurahtivat suomalaiseen possuun – tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa

Monelle suomalaiselle tuttu raaka-aine, rypsiporsas, on Aasian markkinoilla arvostettu herkku. Suomalainen posu on löytänyt tiensä jopa monien Michelin-tähden ravintoloiden ruokalistoille. 

Videolla Vuoden ravintolaksi valitun Kaskiksen ravintoloitsijat kertovat ruokafilosofiastaan. 

Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork, ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Rypsiporsaat saavat ravinnokseen viljan lisäksi rypsiöljyä, jolloin liha muuttuu luonnollisesti pehmeämmäksi.

– Rypsiöljy parantaa rasvan laatua, eli lisää omega-3-rasvahappoja. Tämän ansiosta porsaan lihaa muuttuu vastaamaan rasvahappokoostumukseltaan broilerin lihaa, Terimo kertoo rypsiporsaasta.

Yksi suomalaiseen possuun hurahtaneista aasialaisista on hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu, joka tunnetaan laadukkaista raaka-aine valinnoistaan.

Vastikään Suomessa rypsiporsaan alkuperään tutustumassa ollut keittiömestari kertoo käyttävänsä suomalaista porsaanlihaa, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle.

– Rypsiporsas on mureampaa kuin tavallinen porsaanliha. Se maistuu maukkaammalta ja mehevämmältä. Suomalainen Rypsiporsas tuo mieleen muistoja lapsuuden mauista. Kaikkein tärkeintä on, että se on hyvää keholle, Cheng Kam Fu kertoo.

"Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita"

Celebrity Cuisine on yhden tähden Michelin-ravintola Hongkongissa. Intiimi vain 40-paikkainen ylellinen kantonilainen ravintola on tunnettu siitä, että siellä ovat vierailleet niin valtionpäämiehet kuin Aasian suurimmat julkkikset.

Ravintolan keittiömestari 63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

– Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita. Lihan on maistuttava lihalta ja kalan kalalta. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua.

Osittainen lähde: HKScan

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja