Monelle suomalaiselle tuttu raaka-aine, rypsiporsas, on Aasian markkinoilla arvostettu herkku. Suomalainen posu on löytänyt tiensä jopa monien Michelin-tähden ravintoloiden ruokalistoille.
Videolla Vuoden ravintolaksi valitun Kaskiksen ravintoloitsijat kertovat ruokafilosofiastaan.
Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork, ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.
Rypsiporsaat saavat ravinnokseen viljan lisäksi rypsiöljyä, jolloin liha muuttuu luonnollisesti pehmeämmäksi.
– Rypsiöljy parantaa rasvan laatua, eli lisää omega-3-rasvahappoja. Tämän ansiosta porsaan lihaa muuttuu vastaamaan rasvahappokoostumukseltaan broilerin lihaa, Terimo kertoo rypsiporsaasta.
Yksi suomalaiseen possuun hurahtaneista aasialaisista on hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu, joka tunnetaan laadukkaista raaka-aine valinnoistaan.
