Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aasialaiset hurahtivat suomalaiseen possuun – tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa

7:26Vuoden ravintola löytyy Turusta
Julkaistu 28.05.2018 10:24

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Monelle suomalaiselle tuttu raaka-aine, rypsiporsas, on Aasian markkinoilla arvostettu herkku. Suomalainen posu on löytänyt tiensä jopa monien Michelin-tähden ravintoloiden ruokalistoille. 

Videolla Vuoden ravintolaksi valitun Kaskiksen ravintoloitsijat kertovat ruokafilosofiastaan. 

Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork, ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Rypsiporsaat saavat ravinnokseen viljan lisäksi rypsiöljyä, jolloin liha muuttuu luonnollisesti pehmeämmäksi.

– Rypsiöljy parantaa rasvan laatua, eli lisää omega-3-rasvahappoja. Tämän ansiosta porsaan lihaa muuttuu vastaamaan rasvahappokoostumukseltaan broilerin lihaa, Terimo kertoo rypsiporsaasta.

Yksi suomalaiseen possuun hurahtaneista aasialaisista on hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu, joka tunnetaan laadukkaista raaka-aine valinnoistaan.

hongkongikokki
Cheng Kam Fu luottaa suomalaiseen possuun.HK

Vastikään Suomessa rypsiporsaan alkuperään tutustumassa ollut keittiömestari kertoo käyttävänsä suomalaista porsaanlihaa, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle.

– Rypsiporsas on mureampaa kuin tavallinen porsaanliha. Se maistuu maukkaammalta ja mehevämmältä. Suomalainen Rypsiporsas tuo mieleen muistoja lapsuuden mauista. Kaikkein tärkeintä on, että se on hyvää keholle, Cheng Kam Fu kertoo.

"Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita"

Celebrity Cuisine on yhden tähden Michelin-ravintola Hongkongissa. Intiimi vain 40-paikkainen ylellinen kantonilainen ravintola on tunnettu siitä, että siellä ovat vierailleet niin valtionpäämiehet kuin Aasian suurimmat julkkikset.

Ravintolan keittiömestari 63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

– Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita. Lihan on maistuttava lihalta ja kalan kalalta. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua.

Osittainen lähde: HKScan

Lisää aiheesta:

Cristiano Ronaldolle kokannut Arto Rastas jakaa ohjeen urheilijan aamupalaan: "Todella simppeli"Kozeen Shiwanin ravintolassa käsittämätöntä ruokaa: Kuningasperunaa ja syötävät kultahampaatKorona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Suomalainen hampurilaisketju luopuu kokonaan muovista – lihamieheltä myös burgeriyllätys: "Parhaimman makuinen burgeri, jonka olen koskaan kehittänyt"Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"Maailman kuuluisin lihamestari paljastaa MTV:lle: Tässä on täydellisen pihvin salaisuus
LihaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • Eilen10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!