Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen karkkitalo tuo markkinoille maailman ensimmäisen sirkkalakritsin – MTV testasi: Miltä uutuus maistuu?

2:32MTV testasi: Miltä maistuu sirkkalakritsi?
Julkaistu 15.06.2018 14:12

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Halva tuo kesäkuussa markkinoille sekä Suomen että maailman ensimmäisen sirkkalakritsin. Toimituksemme pääsi testaamaan, miltä uutuustuote oikein maistuu.

Videolta pääset katsomaan, mitä makuraatimme oli mieltä uutuustuotteesta, ja tunnistivatko maistelijat sirkkalakun tavallisesta lakritsista. 

Hyönteisraaka-aineen suosio kasvaa elintarviketeollisuudessa ja tulevaisuudessa hyönteisperäinen ravinto tulee taatusti olemaan arkipäivää myös länsimaissa. Sirkat ovat löytäneet tiensä jo moniin tuotteisiin, kuten Fazerin valmistamaan Sirkkaleipään. Nyt sirkat ovat päätyneet myös suomalaisille rakkaaseen makeiseen, lakritsiin. 

– Innostuimme vuodenvaihteessa maailmanlaajuisesti puhuttavasta hyönteisravinnosta ja halusimme kokeilla, miten sirkkajauhoilla voisi korvata lakritsimassan vehnäjauhoa, Oy Halva Ab:n toimitusjohtaja Jean Karavokyros kertoo.

Sirkkalakun valmistuksessa käytetään sirkkajauhoa, joka joudutaan vielä hankkimaan Hollannista. Karavokyrosin mukaan tällä hetkellä kotimaisen sirkkajauhon tuotantomäärät eivät vielä vastaa kysyntää, mutta yritys aikoo siirtyä kotimaiseen sirkkajauhoon heti, kun laadukasta raaka-ainetta on riittävästi tarjolla.

Peräti 50 prosenttia enemmän proteiinia

Kesäkuun aikana K-ryhmän kauppoihin ilmestyvää sirkkalakua on testattu talven aikana tuotekehityksessä ja tuotannossa.

Sirkkajauho on huomattavasti karkeampaa kuin lakritsinvalmistuksessa perinteisesti käytetty hienosta hienoin vehnäjauho. Sirkkajauho muuttaa lakritsimassan koostumusta merkittävästi, mikä vaikuttaa myös tuotantoprosessiin. Sirkkajauhon osuus tuotteesta on kolme prosenttia.

sirkkalaku1MTV

– Karkeampi sirkkajauho tekee lakritsimassasta kovempaa ja kuivempaa, joten olemme joutuneet säätämään lakumassan raaka-aineita, jotta sirkkalakumassa kulkee tuotannossa sujuvasti, ja jotta lakritsituotteesta tulee pehmeää kuten aidon lakritsin pitää olla, Karavokyros kertoo.

Sirkkalakritsi on hieman karkeampaa kuin tavallinen lakritsi ja muistuttaa ulkonäöltään hieman luonnonlakua. Sirkkojen proteiinipitoisuuden vuoksi uutuustuotteessa on peräti 50 prosenttia enemmän proteiinia kuin tavallisessa lakussa.

Lisää aiheesta:

Yllättävät faktat suomalaisten suosikkimakeisesta: Miksi lakritsi on mustaa?Fazer toi myyntiin ennennäkemättömän tuotteen: Tällaista on "suklaaton suklaa"Ennennäkemätön karkki tulossa suomalaiskauppoihin: "Meiltä on jo pitkään toivottu..."Innovatiivinen jäätelösarja kauppoihin – suomalaisvalmistaja povaa myyntimenestystä: ”Olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen”Kotimaiselta brändiltä innovatiivinen suklaauutuus: "Tuotteen vähäsokerisuus pääsi yllättämään"Jälleen uusi vaihtoehto lihalle: Proteiinipitoinen elintarvike, joka ei sisällä lainkaan rasvaa!
Toimitus testaaMakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Toimitus testaa
  • 25.5.08:38
    Kauneus ja tyyli

    Ehkäiseekö Tiktok-vinkki paidan meikkitahroja? Testasimme!

  • 18.4.07:29
    Digi

    Toimittaja testasi älysormusta 2,5 kuukautta – voiko dataan oikeasti luottaa?

  • 9.4.09:18
    Pääsiäinen

    Kinder, Geisha vai Mignon? Katso, mikä pääsiäismuna voitti maistelun!

  • 26.08.202418:55
    Ruoka

    Kaikki tekevät nyt tätä kurkkusalaattia! Ruokatoimittaja kertoo, onko se oikeasti hyvää

  • 22.08.202418:01
    Halpa vs. kallis

    Pilasiko piimä Crème Bonjourin? Testasimme eri merkkien ruohosipulituorejuustot