Fazerin sirkkaleipä nousi uutiseksi ympäri maailmaa – "Taidan mieluummin syödä italialaisen pizzan"

Sirkkaleipä
Handout

Fazer tiedotti tänään tuovansa Suomen markkinoille maailman ensimmäisen hyönteisleivän.

Leipä on noussut uutiseksi ympäri maailmaa suuria medioita myöten. Siitä ovat uutisoineet muun muassa brittilehti Guardian, amerikkalainen Washington Post sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Uutistoimisto AP:n mukaan Coop-kauppaketju myy Sveitsissä hampurilaisia ja lihapullia, joiden raaka-aineena on käytetty hyönteisiä. Hyönteisiä voi löytää marketin hyllyiltä myös Belgiassa, Britanniassa, Tanskassa ja Alankomaissa.

Fazerin mukaan kyseessä on kuitenkin ensimmäinen hyönteisleipä.

Guardianin lukijat ovat kommentoineet uutista sirkkaleivistä ahkerasti lehden verkkosivuilla.

– Pohjoismainen keittiö, mädäntyneitä haineviä tai Itämeren silliä ja hyönteisleipää. Hmm... Taidan syödä mieluummin italialaisen pizzan, eräs lukijoista kommentoi.

– Ehkä Skotlanti voisi käyttää sääskiä leivän tekemiseen?, toinen kommentoi.

– Suomalaiset voivat pitää sirkkalimppunsa. Tiedän ettei paras leipämaa Ranska tule koskaan myymään sirkkoja leipomoissaan, sanoi kolmas.

Ensimmäiset käsinvalmistetut Sirkkaleivät ilmestyvät pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoihin huomenna perjantaina.

MTV testasi: Miltä maistuu Fazerin mullistava hyönteisleipä? 1:48

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.