Suolavaroitukset ravintoloiden menuihin – suositukset paukkuvat suomalaisillakin

pikaruoka
Shutterstock

New York puuttuu ravintoloiden suolaisiin annoksiin vaatimalla varoitusmerkit ravintoloiden ruokalistoihin. 

Reilusti suolatut ruoat aina voileivistä salaatteihin saavat tulevaisuudessa varoitussymbolin ravintolan ruokalistan kylkeen New Yorkissa.

Kaupungin terveyslautakunta äänesti yksimielisesti suolavaroitusten puolesta. Äänestyksen myötä ketjuravintoloiden ruokalistoihin tulee suolasirottimen kuva jokaisen annoksen kohdalle, jossa on suolaa yli 2,3 grammaa, mikä vastaa noin teelusikallista.

Ravintoloitsijat ja suolan valmistajat eivät ole äänestystuloksesta innoissaan.

Varoitusten tarkoituksena on jakaa kuluttajille tietoa suolan vaaroista. Liiallinen suolansaanti muun nostaa verenpainetta ja sydänkohtauksen riskiä.

Suolan liiallinen saanti on ongelma myös Suomessa. Suositusten mukaan suolaa tulisi syödää korkeintaan 5 grammaa päivässä. Keskimäärin suomalainen syö kuitenkin suolaa päivittäin lähes tuplasti enemmän. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!