Suojaa flunssalta ja auttaa laihtumaan – syötkö jo tätä hedelmää?

shutterstock_131279951
Shutterstock

Paksukuorinen pomelo on monelle suomalaiselle hieman tuntemattomampi sitrushedelmä appelsiinien ja greippien joukossa, mutta terveyttä edistäviltä ominaisuuksiltaan sitäkin hyödyllisempi.

Paksukuorinen pomelo sisältää paljon C-vitamiinia ja muita terveydelle hyödyllisiä ainesosia. Etenkin flunssaa torjuvien vaikutustensa vuoksi pomelo on oiva lisä terveelliseen ruokavalioon talvisaikaan.

Suojaa virtsatietulehdukselta

Pomelo sisältää paljon C-vitamiinia, jonka on todettu suojaavan kiusalliselta virtsatietulehdukselta. Runsaan vedenjuonnin ohella C-vitamiinia nauttimalla esimerkiksi pomelon muodossa voi onnistua välttämään kivuliaan vaivan.

Suojaa flunssalta

Flunssalta suojautumisessa hyvä vastustuskyky on avainasemassa. C-vitamiinilla on usein merkittävä rooli vastustuskyvyn vahvistamisessa ja tästä syystä pomeloa nauttimalla voi onnistua välttämään parhaimmillaan flunssan kokonaan.

Auttaa laihtumaan

Greippiä pidetään usein laihduttajan herkkuna, mutta myös pomelo sopii laihduttajille erityisen hyvin. Pomelo voi olla oiva lisä laihduttajan ruokavalioon, sillä sen sisältämät ainesosat vaikuttavat sokeriin ja tärkkelykseen kehossa edesauttaen painonpudotusta.

Vähentää ikääntymisen merkkejä

Pomeloa pidetään yhtenä parhaimmista hedelmistä ikääntymisen merkkien torjumiseen. Pomelon sisältämät vitamiinit tekevät erityisen hyvää iholle ja muut pomelon sisältämät ainesosat vauhdittavat elimistön ihon kimmoisuutta ylläpitävän kollageenin tuotantoa.

Lähteet: thekitchn.com, healthbenefitstimes.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja