Sulata pakastettu taikina nopeasti – katso vinkit!

Taikina
Shutterstock

Kaupasta ostettu pakastetaikina sulaa huoneenlämmössä piinaavan hitaasti. Katso kolme toimivaa vinkkiä, joiden avulla saat taikinan sulamaan nopeammin!

Kiireinen kotikokki ei aina ehdi odottamaan muutamaa tuntia taikinan sulamista. Kokeile näitä niksejä, jos vieraat kolkuttelevat ovesi takana jo parin tunnin päästä! 

1. Mikroaaltouuni

Mikro on luultavasti ylivoimaisesti nopein tapa sulattaa taikina. Laita mikro sulatusasetukselle, ja aseta taikina mikroon puhtaalla lautasella ilman kupua. Käytä suosiolla sulatusasetusta, vaikka sinusta voi tuntua siltä, että tehokkaampi lämpötila voisi toimia nopeammin. Liian lämmin sulatuslämpötila voi kypsentää osan taikinan pinnasta ja jättää taikinapallon keskustan jäiseksi.

Mikro ei kuitenkaan ole ideaali sulatuspaikka taikinalle. Pahimmassa tapauksessa mikro voi muuttaa taikinan koostumusta. Varsinkaan kohoamista vaativat taikinat eivät välttämättä sovellu mikroon. 

2. Uuni

Hiivapohjaiset, kohoamista vaativat taikinat sulavat parhaiten uunissa. Lämmitä uuni mahdollisimman miedolle lämpötilalle, esimerkiksi 50 asteeseen. Jos uunissasi on esikohotusasetus, käytä sitä. Kääräise jäinen taikina puhtaan keittiöliinan sisään, ja laita se uunivuoassa uuniin. Taikinan sulaminen kestää puolesta tunnista pariin tuntiin riippuen taikinan koosta. Tekniikka ei ole ihan yhtä nopea kuin mikrossa sulattaminen, mutta saat varmasti aikaan parempia tuloksia.

3. Sulattaminen veden avulla

Vesihöyry on taikinan koostumukselle lempeä tapa sulattaa jäinen taikina. Laske tiskiallas täyteen kuumaa vettä. Laita jäinen taikina muoviseen leivontakulhoon ja peittele puhtaalla keittiöliinalla. Aseta muovikulho kuumalla vedellä täytettyyn altaaseen. Kuuma vesihöyry tekee nopeasti tehtävänsä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja