Suklaata vedetään pois myynnistä – voi aiheuttaa allergisen reaktion

Suklaa
Lehtikuva

Suomessa vedetään pois myynnistä erä suklaata, sillä tuotteet saattavat sisältää ilmoitettua enemmän maitoa tai hasselpähkinää.

IKEA Oy ilmoittaa vetävänsä myynnistä kaikki seuraavat tuotteet: ”Tumma suklaa 60 %” ja ”Tumma suklaa 70 %”, à 100 g. Takaisinveto koskee kaikkia eriä. Tuotteen pakkausmerkinnöissä on maito ja hasselpähkinä ilmoitettu riittämättömästi.

– Tuotteet ovat turvallisia syötäviksi, mikäli henkilö ei ole allerginen maidolle tai hasselpähkinälle. Henkilöt, jotka ovat allergisia maidolle tai hasselpähkinälle saattavat tuotteen syötyään saada mainituista tuotteista allergisen reaktion, IKEA tiedottaa.

Maidolle tai hasselpähkinälle allergiset tai muuten asiasta huolestuneet asiakkaat voivat halutessaan palauttaa tuotteet lähimpään IKEA-tavarataloon täyttä hyvitystä vastaan. Palautus ei edellytä ostokuittia, ja tuotteiden hinta hyvitetään asiakkaalle.

Lähde: Evira 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!